Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δρομολογούνται κινήσεις αναβάθμισης του ΟΣΕ
Δρομολογούνται κινήσεις αναβάθμισης του ΟΣΕ

Δρομολογούνται κινήσεις αναβάθμισης του ΟΣΕ

Χρ. Τριαντόπουλος: Φυσικά και δεν κλείνει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βόλου 

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο και σε συνέχεια του δελτίου τύπου του ΟΣΕ που θέτει το ζήτημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου στη σωστή του βάση, ο υφ στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «[…] το ζήτημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού στον Βόλο το παρακολουθούμε από κοντά -σε επικοινωνία και με όλους τους εμπλεκόμε σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Το φαινόμενο μετακίνησης του εν λόγω αριθμού εργαζομένων του σταθμού για πολύ λίγες ημέρες ώστε να καλυφθούν οι συγκυριακές ανάγκες του οργανισμού και του αρμόδιου υπουργείου, δεν ήταν -στο σύνολό του- στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά προέκυψε μετά την ασθένεια ορισμένων υπαλλήλων.

Σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, μέρος του προσωπικού θα είναι πάλι στις θέσεις του, ώστε να επιτελέσει το σημαντικό του, που πέρα από τη λειτουργία του σταθμού, αφορά και στη και ανάδειξη μίας σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς για την πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή. Αναγνωρίζοντας αυτή την ιδιαίτερη τόσο λειτουργική, όσο και ιστορική/πολιτιστική σημασία του σιδηρόδρομου και του σταθμού στον Βόλο και στη , δρομολογούνται μία σειρά από πρωτοβουλίες αναβάθμισης.

Πρωτοβουλίες ήδη γνωστές, όπως η αναβάθμιση της σύνδεσης της ς με τον Βόλο με ηλεκτροκίνηση, η σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου, τις Βιομηχανικές Περιοχές Α και Β του Βόλου, το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και τη Βιομηχανική Περιοχή του Αλμυρού, σε έναν ευρύτερο εντυπωσιακό σιδηροδρομικό σχεδιασμό, με σκοπό την ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λιμένα του Βόλου στο μεταφορικό τοπίο της χώρας.

Πρωτοβουλίες υπό σχεδιασμό από την Κυβέρνηση για την ενίσχυση του σιδηροδρομικού υ, αλλά και την αναβάθμιση του ίδιου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου -ώστε να αναδειχθεί ο πολιτιστικός και ιστορικός του -, που θα ανακοινωθούν και θα δρομολογηθούν την επόμενη περίοδο, καθώς θα ωριμάσει ο σχετικός σχεδιασμός.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστεί η όλων των εμπλεκόμενων φορέων […]».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση