Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δραματικό διάγγελμα Μέρκελ: Η κατάσταση απαιτεί πολεμική αλληλεγγύη
Δραματικό διάγγελμα Μέρκελ: Η κατάσταση απαιτεί πολεμική αλληλεγγύη

Δραματικό διάγγελμα Μέρκελ: Η κατάσταση απαιτεί πολεμική αλληλεγγύη

Η καγκελάριος ‘Αγγελα έκανε μια δραματική τηλεοπτική έκκληση σε όλους τους πολίτες στη ερμανία να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, πάρτε την στα σοβαρά», τόνισε η στο αποψινό της τηλεοπτικό της διάγγελμα. «Πρέπει να περιορίσουμε τον κίνδυνο της μόλυνσης του ενός από τον άλλον όσο περισσότερο μπορούμε», προέτρεψε τους πολίτες, από τους τους οποίους ζήτησε να συμμορφωθούν με τους επιβεβλημένοι κανόνες τήρησης της μεταξύ τους απόστασης. «Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρξε καμία πρόκληση για τη χ μας που να εξαρτάται τόσο πολύ από την κοινή μας αλληλέγγυα δράση», πρόσθεσε. Η αιτία της δήλωσης είναι ότι, σύμφωνα με τις αρχές, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη δημόσια ζωή δεν έχουν ακόμη οδηγήσει στην συμμόρφωση όλων των πολιτών να αποφεύγουν τις ομαδικές συναντήσεις.

«Η ερμανία διαθέτει βέβαια ένα εξαιρετικό σύστημα ς, ίσως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, γι αυτό και μπορεί κανείς να το εμπιστεύεται, αλλά τα μας θα ήταν υπερπλήρη εάν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταφέρονταν σε αυτά πάρα πολλοί , οι οποίοι θα υποφέρουν από μια σοβαρή μορφή της λοίμωξης με κορονοϊό», πρόσθεσε η καγκελάριος λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

Είναι η πρώτη φορά στη θητεία της που η καγκελάριος Μέρκελ απευθύνεται στους πολίτες με τηλεοπτικό διάγγελμα εκτός από το καθιερωμένο της Πρωτοχρονιάς. Ενόψει της συζήτησης για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στη , όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ, κυβερνητικοί κύκλοι είχαν ήδη δηλώσει πριν από το διάγγελμα ότι η καγκελάριος δεν θα ανακοινώσει , αλλά ότι θα επεξηγήσει τους λόγους των περιορισμών στη δημόσια ζωή.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση