Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ” Δρακόντεια μέτρα” στην Περιφέρεια για τον διαγωνισμό της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ.
” Δρακόντεια μέτρα” στην Περιφέρεια για τον διαγωνισμό της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ.

” Δρακόντεια μέτρα” στην Περιφέρεια για τον διαγωνισμό της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Νέα Πολιτεία,με αφορμή την διεξαγωγή διαγωνισμού για το έργο επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διαγωνισμός ο οποίος είχε διακοπεί όταν επιχειρήθηκε να γίνει για πρώτη φορά στο Βόλο, λόγω της κατάληψης του κτιρίου όπου διεξάγονταν από αντιεξουσιαστές.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη κανονικά στον 2ο όροφο της Περιφέρειας, όπου ανοίχθηκαν οι προσφορές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων σε 10 ημέρες το αργότερο θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αφορά στην κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων του Πανεπιστημίου που βρίσκονται πίσω από το ΚΤΕΛ Βόλου και έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα γίνει νέος διαγωνισμός για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων για τις Σχολές των Μηχανικών, έργο προϋπολογισμού 55 εκ. ευρώ περίπου.

Έξω από το κτήριο της Περιφέρειας τρεις κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί εντός του αύλειου χώρου , ενώ στην κεντρική είσοδο είχε τοποθετηθεί αλυσίδα με λουκέτο, ενώ πέριξ του κτιρίου της Περιφέρειας διατράνωσαν την αντίθεσή τους μέλη της «Κατάληψης Τερμίτα» από το Βόλο και της «Κατάληψης Ντουγρού» από τη Λάρισα.

Οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα κατά όσων επιχειρούν την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βρίσκονται πίσω από το ΚΤΕΛ Βόλου, προκειμένου να ανεγερθούν νέες εγκαταστάσεις για τη στέγαση Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση