Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δωρεάν ξεναγήσεις στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου
Δωρεάν ξεναγήσεις στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου, ξεκινά με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων ς και Β. Σποράδων, σε συνεργασία πάντα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων ς.

Το σωματείο  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων” ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και των Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων  με την κοινωνία.

Στους ειδικότερους σκοπούς του σωματείου εντάσσονται η υποστήριξη των ερευνητικών, εκπαιδευτικών, εκθεσιακών, πολιτιστικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η προβολή της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Βόλου και του ομού Μαγνησίας, η υποστήριξη του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την , συντήρηση κι αναστήλωση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης του Βόλου, αλλά και του ευρύτερου ιστορικού χώρου της, η πολιτιστική και , ανάδειξη κι του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής του, η προσπάθεια καλλιέργειας της πολιτιστικής και τουριστικής συνείδησης του κοινού, η μορφωτική και πολιτιστική προαγωγή των μελών του σωματείου αλλά και όλων των πολιτών, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ιστορία και την τέχνη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ., προτείνουν στους συμπολίτες, ένα κύκλο ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου.  Από το  Υπουργείο πολιτισμού ισχύει η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία,  κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από οέμβριο έως Μάρτιο. Η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου, κ Μελίνα Κωστίδη θα ξεναγήσει  δωρεάν τους ενδιαφερόμενους, στις αίθουσες του Μουσείου μας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 6-11-2016 και ώρα 09.45 π. μ.  Η ξενάγηση διαρκεί περίπου, τριάντα με σαράντα λεπτά.

ια τις επόμενες πρώτες Κυριακές του κάθε μήνα θα ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα. Δήλωση συμμετοχής στο e mail infosfam@gmail.com. Τηλέφωνο επικοινωνίας της προέδρου κας Κερασίας Μπαρτζιώκα 6932-225382.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνεργασία στο χώρο του πολιτισμού ξεκίνησε και η « Δ. Βόλου», μαζί με το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων”, για δωρεάν ξεναγήσεις, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Μελίνα Κωστίδη θα ξεναγήσει δωρεάν τους γονείς και τα παιδιά, στις αίθουσες του Μουσείου, την Κυριακή 6-11-2016 και ώρα 11 π.μ.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς και κηδεμόνες, ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και lianapashoudi@yahoo.gr .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση