Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ αγροτών στην ΕΑΣ Βόλου
Δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ αγροτών στην ΕΑΣ Βόλου

Δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ αγροτών στην ΕΑΣ Βόλου

Τρία νέα προϊόντα της ΕΒΟΛ το Μάϊο στα
Δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2017 μπορούν να κάνουν τα 3.500 μέλη-αγρότες της ΕΑΣ Βόλου, σύμφωνα με  σημερινή συνέντευξη τύπου του  προέδρου Νικ. Πρίντζου, ο οποίος ενημέρωσε και για τα τρία νέα προϊόντα της ΕΒΟΛ (ρυζόγαλο, κ και ξυνόγαλο) που θα κυκλοφορήσουν άμεσα στην αγορά.
Τα τρία νέα προϊόντα αναμένονται από 1η Μαϊου   στα ράφια των κι έτσι οι κωδικοί των προϊόντων της ΕΒΟΛ  από 56 αυξάνονται σε 59.
Ο κ. Πρίντζος  τόνισε πως οι αγρότες ζουν σήμερα σε πέλαγος αοριστίας, αβεαιότητας και ανασφάλειας, αφού το αγροτικό εισόδημα μειώνεται και η ρευστότητα για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν την άνοιξη είναι ανύπαρκτη και πρόσθεσε: ” Τα πράγματα  είναι πολύ δύσκολα. Για τους κτηνοτρόφους θα έλεγα ότι είναι χειρότερα τα πράγματα, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία της Ε.Ε.  με τον Καναδά πουαφορά τη CETA (ελεύθερη διακίνηση εμπορίου) όπου περιλαμβάνεται και η φέτα. Ήδη πληροφορούμαι κατατέθηκε νέα αίτηση από Ν. Αφρική να τύχει παρόμοιας συμφωνίας με Καναδά και ακολουθούν Σιγκαπούρη και Κίνα. Κάποιοι υποστηρικτές της φέτας να απαντήσουν σε κτηνοτρόφους καθότι παρατηρούμε μετά την ανακοίνωση συμφωνίας να υπάρχει χαμηλότερη τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα 2 -3 λεπτά/κιλό . Και θα δούμε που θα καταλήξουμε”.
Επίσης ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου ανέφερε ότι  σε αυτή την καταχνιά και την αντάρα που πλήττει όχι μόνο τους αγρότες αλλά και όλες τις κοινωνικές τάξεις, η μικρή  συνεταιριστική οργάνωση προσπαθεί με τα μικρά της οικονομικά στοιχεία να βοηθήσει όσο μπορεί και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και το κοινωνικό σύνολο. “Έχουμε ανακοινώσει στο παρελθόν κάποιες παροχές που κάναμε και στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους. Επίσης αγοράσαμε το μηχάνημα   λιθοτριψίας για το Βόλου που λειτουργεί ήδη και προσφέρει υπηρεσίες. Επιπλέον πληρώνονται κανονικά τα 15 παιδιά την υποτροφία που τους έχουμε δώσει (κάθε μήνα 400 ευρώ το κάθε παιδί)  και χορηγήσαμε αυτά που έπρεπε στην αστυνομία και στο κοινωνικό σύνολο με τις διατακτικές και δώσαμε και  τόνους γάλα σε αναξιοπαθούντες. Σε εκκρεμότητα είναι μόνο τα δύο ασθενοφόρα, τα οποία έχουν έλθει από το εξωτερικό, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που ολοκληρώνονται, και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα παραδοθούν το ένα στο Κ.Υ. Βελεστίνου και το άλλο στο “Αχιλλοπούλειο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.
Για τις δηλώσεις εισοδήματος 2017  (ΟΣΔΕ)  ο πρόεδρος ανέφερε ότι σήμερα, το Δ.Σ. της ΕΑΣ Βόλου πήρε και είναι η πρώτη  συνεταιριστική οργάνωση που παίρνει ,ώστε να κάνει το 2017 όλες τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών της περιοχής , δωρεάν, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Θέλω να τονίσω ότι και ορισμένοι αγρότες της περιοχής μας που πέρυσι είχαν κάνει δηλώσεις σε άλλες πύλες του ΟΣΔΕ συμπεριλαμβάνονται και αυτοί σε αυτό το  μέτρο. Πέραν αυτού θα εξετάσουμε αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά μας με ακρίβεια για να δούμε τι θα κάνουμε και με τους αγρότες Αλμυρού και Πηλίου. Πρόκειται  για ένα μεγάλο οικονομικό μέγεθος που πρέπει να το υπολογίσουμε. Επιπλέον  σε αυτές τις περιοχές δραστηριοποιούνται συνεταιριστικές οργανώσεις που απασχολούν εργαζομένους και θα πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί έχουν υπολογίσει σε αυτά τα έσοδα. Θα δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε δηλώσεις σε κάποια τάξη μικροκαλλιεργητών για να βοηθήσουμε  τον αγροτικό κόσμος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι το κόστος όλης αυτής της απόφασης, ανέρχεται στις  400.000 ευρώ περίπου και συμπλήρωσε λέγοντας: “Πιστεύω και εύχομαι να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση και άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη”. Με τις δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ εκτιμάται  ότι ο καθένας αγρότης θα γλιτώσει κατά μέσο όρο από 50 ευρώ έως 500 ευρώ.
Για τη συμμετοχή του στο  νέο σύνδεσμο συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων (εξελέγη πέμπτος)  ο κ. Πρίντζος εξήγησε ότι μετά τη διάλυση της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν υπήρχε συνεταιριστική και συνδικαλιστική εκπροσώπηση σε τριτοβάθμιο επίπεδο για να εκπροσωπεί αγροτικό κίνημα γενικότερα. “Έγινε μία προσπάθεια να ξεκινήσουμε με νέα δεδομένα, με καθαρότητα και διαφάνεια, με ανάληψη ευθύνης από πρώην υπουργό κ. Κοντό που δέχθηκε να είναι κοντά και δημιουργήσαμε ένα νέο σύνδεσμο συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων όπου είναι μέλη πάνω από συνεταιριστικές οργανώσεις που είναι σε καλό σημείο και μπορούν να προσφέρουν. Έγιναν οι πρώτες , εξελέγη το 20μελές Δ.Σ.,  και αύριο Τρίτη θα έχουμε κατανομή αξιωμάτων (συγκρότηση σε σώμα) και μετά ξεκινάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να επιλυθούν σημαντικά θέματα για τα οποία πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες” τόνισε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ.
Το νέο σχήμα θα επιδιώξει συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τον  πρωθυπουργό και το υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για να θέσει τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν αγροτικό κόσμο και να δούν τι μπορούν να περισώσουν, αφού  όλοι ομονοούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να βοηθήσει χώρα να βγει από την κρίση.
Για την εξαγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη, ο κ. Πρίντζος είπε ότι μ ετά την κατάρρευση του Μαρινόπουλου υπήρξε αναστάτωση στην αγορά και προβληματισμός , αλλά  είναι ευχής έργον που βρέθηκε κάποια λύση και  πρόσθεσε: ” Ανέλαβε υποχρεώσεις μετά ένα κούρεμα 50% ο που πιστεύω ότι θα μπορέσει να καλύψει το κενό που υπήρχε στην αγορά και να λειτουργήσει τα καταστήματα. Σταδιακά αυτό γίνεται και μέχρι τέλος Απριλίου ή και το Πάσχα θα λειτουργήσουν κάτω από την ομπρέλα του Σκλαβενίτη. Εμείς είχαμε την τύχη από την υπόθεση αυτή που χάθηκαν πολλά χρήματα (50% οφειλών προς προμηθευτές χάθηκε), δεν χάσαμε ούτε ένα ευρώ και πρέπει να πούμε ότι σε αυτή την αλυσίδα οφείλουμε πολλά γιατί για πολλά χρόνια ήταν από τους μεγαλύτερες πελάτες μας. Πιστεύω ότι η αγορά θα ομαλοποιηθεί στο θέμα των σούπερ μάρκετ αν λάβει κανείς υπόψη ότι στα τρόφιμα έχει υπάρξει μείωση του 12%, 20% το πρώτο τρίμηνο του 2017, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση χειροτερεύει”.
Τέλος αναφέρθηκε στην  υγιή λειτουργία της ΕΒΟΛ, λέγοντας πως έχει αυξήσει το δίκτυο διανομής, αφού τα προϊόντα της  κυκλοφορούν ήδη σε Πελοπόνησο, Κρήτη, στα νησιά του Αιγαίου και εντός των ημερών θα βρίσκονται και στην αγορά της  Δυτικής Μακεδονίας, ενώ επισήμανε πως στα επτπα χρόνοια της οικπνομικηες κρισης η ΕΒΟΛ παρουσιαζει  ετήσια αύξηση 10% σε όγκο πωλήσεων, τζίρο και  έσοδα  και ο κ. Πρίντζος απέδωσε αυτην εην επιτυχία στην  αποδοτικότητα των εργαζομενων , στη σύμπνοια και την εταιρική ομόνοια και εκτίμησε ότι 2017 θα  είναι ακόμη καλύτερη χρονιά, αφου τα προϊόντα της ΕΒΟΛ θα καλύψουν τα 3/4 της εγχώριας αγοράς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση