Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δωρεά οργάνων 22χρονου σε 45χρονη νεφροπαθή Βολιώτισσα
Δωρεά οργάνων 22χρονου σε 45χρονη νεφροπαθή Βολιώτισσα

Δωρεά οργάνων 22χρονου σε 45χρονη νεφροπαθή Βολιώτισσα

Σε επιτυχή μεταμόσχευση του ενός νεφρού υποβλήθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην μια 45χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθής, που το 2016 ανέτειλε αίσια γι' αυτήν χάρη στη μεγαλοψυχία των γονέων ενός 22χρονου που είχε τραυματιστεί σε στην και ήταν κλινικά νεκρός.

Ο ήταν εγκεφαλικά νεκρός έπειτα από τροχαίο και οι συγγενείς του αποφάσισαν να δωρίσουν όλα τα όργανά του.

Η Βολιώτισσα νεφροπαθής υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση τα τελευταία 10 χρόνια και φαίνεται να έχει δεχθεί το μόσχευμα και η της υγείας της κρίνεται ικανοποιητική.

«Με αυτό το ελπιδοφόρο μπήκε το 2016, σκορπίζοντας αισιοδοξία στο Σύλλογο νεφροπαθών ς», επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης ιαννάκος, όταν πέρυσι είχαν γίνει στη Μαγνησία μόνο δύο δωρεές οργάνων και δύο μεταμοσχεύσεις αντίστοιχα και προσθεσε ότι η του 22χρονου πήγε σε Έλληνα λήπτη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι πνεύμονες στην , ενώ ο δεύτερος νεφρός και το ήπαρ σε δύο ασθενείς που ήδη και αυτοί υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι στη λίστα μεταμοσχεύσεων στο Ν. Μαγνησίας βρίσκονται 65-70 άνθρωποι ηλικίας 18 ως 65 χρονών, ενώ το σύνολο των αιμοκαθαρόμενων είναι 150 και συνολικά 240.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση