Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες
Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα μέχρι τώρα στοιχεία για την εν ψυχρώ του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το του στον Άλιμο, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους και δύο μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του εγκλήματος.

Οι εν λόγω μάρτυρες έχουν ήδη δώσει στους αστυνομικούς μια πρώτη εικόνα από τις κινήσεις, αλλά και ορισμένα χαρακτηριστικά των δραστών.

Το χρονικό της ενέδρας
Σύμφωνα με τις περιγραφές που έχουν κατατεθεί, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή χαμηλού κυβισμού, πιθανότατα σκούτερ, με το οποίο και διέφυγαν. Ο οδηγός φέρεται να φορούσε κράνος ή σκούφο και ο συνοδηγός στρατιωτικό μπουφάν και χειρουργική .

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χρησιμοποιήθηκε μόνον ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών, με τον δημοσιογράφο να δέχεται τουλάχιστον 5 σφαίρες στο στήθος και το κεφάλι Στο σημείο βρέθηκαν 13 κάλυκες, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για χρήση σιγαστήρα στο όπλο.

Μάλιστα, ο εκτελεστής φέρεται να πυροβόλησε το αρχικά εν κινήσει, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε από τη μηχανή, με τις μαρτυρίες να επιβεβαιώνουν ότι έριξε πεζός την «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ, λίγα μέτρα από το αυτοκίνητό του, από το οποίο μόλις είχε αποβιβαστεί.

Μια βολίδα, μάλιστα, πέτυχε το όχημα, το οποίο και μεταφέρθηκε για να ερευνηθεί λεπτομερώς στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι οι δράστες τον ακολουθούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργάζεται, έως το του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σορός του τος απομακρύνθηκε αρκετή ώρα μετά τη από το σημείο, καθώς πραγματοποιήθηκε λεπτομερής έρευνα από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το συμβάν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και καταδίωξαν στην Εθνική Οδό μια μηχανή ίδιου τύπου με εκείνη στην οποία – κατά μαρτυρίες – επέβαιναν οι δράστες, ωστόσο, κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σύνδεσή τους με το περιστατικό.

ΠΟΕΣΥ: Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι σφαίρα στην καρδιά της ς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ συντετριμμένο από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το στυγνό έγκλημα και ζητά την άμεση διαλεύκανσή του.

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζοντας το σύνολο των δημοσιογράφων στη χώρα, ενώνει τη φωνή της με τη φωνή κάθε δημοκρατικού πολίτη στην Ελλάδα, στην και σε όλο τον κόσμο στην καταδίκη αυτής της απεχθούς πράξης.

Οι σφαίρες που σκοτώνουν έναν δημοσιογράφο χτυπούν στην καρδιά την ίδια τη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση