Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δώδεκα κολυμβητές στον 1ο Κλασσικό Μαραθώνιο Κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος”
Δώδεκα κολυμβητές στον 1ο Κλασσικό Μαραθώνιο Κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος”

Δώδεκα κολυμβητές στον 1ο Κλασσικό Μαραθώνιο Κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος”

Δώδεκ θλητές θα συμμετέχουν στον 1ο Κλασσικό Μαραθώνιο Κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος” που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Για το λόγο αυτό σήμερα οι συντελεστές της διοργάνωσης έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Μεταξουργείο, όπως δημοσίευσε νωρίτερα το pagasitikosnews.com.

Οι κολυμβητές Θα καλύψουν δύο αποστάσεις: μία 29 χλμ. και μία 11 χλμ μέσα στον Παγασητικό και θα τερματήσουν στην κεντρική της Αγριάς.

Το Μαραθώνιο που επιθυμούν να γίνει θεσμός, διοργανώνουν ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου σε με εθελοντικές οργανώσεις για να τιμήσουν το μεγάλο Βολιώτη κολυμβητή Ιάσωνα Ζηργάνο αλλά και να στηρίξουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας επισήμανε ότι πρόκειται για μία δύσλολη διοργάνωση που όμως θα έχει επιτυχία με τη στήριξη και των εθελοντών. “Εμείς ως δημοτική αρχή στηρίζουμε κάθε διοργάνωση που προβάλλει την πόλη και τιμά ένα άνθρωπο που άφησε ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο”.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και επικεφαλής της Διεύθυνσης Αθλητισμού Μιχάλης Καπουρνιώτης  επισήμανε ότι η δημοτική αρχή υποστηρίζει κάθε κοινωνική εκδήλωση που τιμά πρόσωπα και στηρίζει της πόλης ενώ συνεχάρη τον καθηγητή φυσικής ς Βασίλη Κατσικόπουλο που είχε και την ιδέα και είναι η ψυχή της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Κατσικόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά στην κλασσική κολύμβηση αλλά και αυτή των μεγάλων αποστάσεων του Ιάσωνα Ζηργάνου και ευχαρίστησε την οικογένειά του που έδωσε την άδεια ο αγώνας να πάρει το όνομά του. Επίσης αναφέρθηκε σε όλους τους χορηγούς και εθελοντές που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Ο Βολιώτης κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης Παρασκευά αναφέρθηκε στο τεχνικό κομ των αγώνων και ανέφερε ότι θα υπάρξουν δύο διαδρομές για τους 12 περίπου αθλητές που έχουν τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν: Μία διαδρομή 29 χλμ. από το Χόρτο μέχρι την Αγριά (29 χλμ.) με ώρα εκκίνησης 7 π.μ. και μία από τη Γατζέα μέχρι την Αγριά (11 περίπου χλμ) με ώρα εκκίνησης 10 π.μ.

Η υποδοχή των αθλητών θα γίνει στην Αγριά την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις επτά το απόγευμα και θα γίνει η απονομή των επάθλων.

Στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού και ξεκούρασης των κολυμβητών, στην Άφησσο (10 χλμ), στην Κάτω Γατζέα (18 χλμ) και στα Πλατανίδια (22 χλμ). Στη μικρή διαδρομή θα υπάρχει μόνα μία στάση στα Πλατανίδια.

Τέλος η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ στη Μαγνησία, έπη  εξέφρασε την ικανοποίησή της για την στήριξη της οργάνωσης που προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 70 παιδιά από όλη τη και έχει ανάγκη την βοήθεια όλων.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα υπάρχει κουμπαράς για όποιον επιθυμεί να προσφέρει χρήματα αλλά και δημιουργίες των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και εθελοντών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση