Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διπλωματική ένταση με Τσεχία, στην Αθήνα ο Ελληνας πρέσβης
Διπλωματική ένταση με Τσεχία, στην Αθήνα ο Ελληνας πρέσβης

Διπλωματική ένταση με Τσεχία, στην Αθήνα ο Ελληνας πρέσβης

Στην Αθήν κλείται ο πρέσβης της ς στην Πράγα, Παναγιώτης Σαρρής, λόγω των ακραίων δηλώσεων του Προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζεμάν, περί εισόδου της χώρας του στην Ευρωζώνη υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει η .

Ο κ. Σαρρής καλείται από τον υπουργό Εξωτερικών στην για πολιτικές διαβουλεύσεις. Πριν από μερικές μέρες κλήθηκε στο του κ. Κοτζιά και ο τσέχος πρέσβης στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της ς έγιναν διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Τσεχίας, η οποία υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Η κλήση του έλληνα πρέσβη στην Αθήνα είναι μία πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς δεν είθισται οι σχέσεις μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ να φτάνουν σε τέτοιο σημείο. Στην Αθήνα αναφέρουν ότι η Τσεχική πρωατεί στον άτυπο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Ζεμάν, σε του στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR, είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν της Ελλάδας». Και εξέφρασε την απογοήτευσή του «που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, σε έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση