Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διορισμοί, προσλήψεις μετά την παραίτηση της κυβέρνησης..
Διορισμοί, προσλήψεις μετά την παραίτηση της κυβέρνησης..

Διορισμοί, προσλήψεις μετά την παραίτηση της κυβέρνησης..

Διορισμοί στα πολιτικά γραφεία υπουργών και υφυπουργών, μετακινήσεις, μετατάξεις και επαναφορές δημοσίων υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και επιστημονικού προσωπικού, καθώς και ορισμοί προέδρων σε εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων.

Πρόκειται για το περιεχόμενο των αποφάσεων υπουργών και λοιπών αρμόδιων στελεχών των υπουργείων που αναρτήθηκαν στη «Διάυγεια» από την που ο πρωθ ανακοίνωσε την της κυβέρνησης (20/8) μέχρι και χθες.

Παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις το μπαράζ προσλήψεων ήταν «αναμενόμενο», λόγω των νέων υπουργών και υφυπουργών που ανέλαβαν καθήκοντα κατά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό του Ιουλίου και δεν πρόλαβαν να στελεχώσουν τα πολιτικά τους γραφεία, αίσθηση προκαλεί ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογες υπόνοιες και συνειρμούς που κατατείνουν στο ότι τα κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να… προλάβουν την προεκλογική περίοδο (σ.σ. κατά την οποία απαγορεύονται εργασιακές μεταβολές). Σημειωτέον ότι τυπικά η προεκλογική περίοδος ξεκινά με τη διάλυση της Βουλής, η οποία επί του παρόντος δεν έχει ανακοινωθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υπουργείο Οικονομικών, όπου από τις 21/8 έως και χθες δημοσιεύονται αλλεπάλληλες αποφάσεις προσλήψεων ειδικών συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων, διορισμών ειδικών συμβούλων αλλά και δημοσιογράφων για τη στελέχωση των πολιτικών γραφείων του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη (σ.σ. ανέλαβε κατά τον ανασχηματισμό), καθώς και για τη στελέχωση του γραφείου Τύπου.

Ανάλογη είναι και η στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου, επίσης, ανέλαβε ως κατά τον ανασχηματισμό ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στο υπουργείο Πολιτισμού, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν υπήρξαν , ωστόσο διορίσθηκε με υπουργική απόφαση ο αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Στο υπουργείο Παιδείας, καταγράφονται τουλάχιστον τρεις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν επ υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις του υπουργείου, καθώς και μία που αφορά απόσπαση υπαλλήλου από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο υπουργείο.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αίσθηση προκαλούν οι αποφάσεις που αφορούν αποσπάσεις δύο υπαλλήλων στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου και ενός μετακλητού υπαλλήλου στο πολιτικό της γραφείο.

Κατά τα λοιπά, δημοσιεύονται αποφάσεις για τον διορισμό διακριθέντων αθλητών, αποφάσεις αποσπάσεων και μεταφοράς δημοσίων υπαλλήλων, διορισμών συγγενών αποβιωσάντων κατά την των καθηκόντων τους.

Στο υπουργείο Εργασίας, καταγράφονται αποφάσεις διορισμού διαθεσίμων, αλλά και προσλήψεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού στις γενικές γραμματείες Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επίσης, την επίμαχη περίοδο αναρτήθηκαν αποφάσεις που αφορούν τον διορισμό προέδρου, μελών και γραμματέα στην ΤΔΕ του τοπικού υποκαταστήματος Κορωπίου και Περάματος.

Tέλος, στο υπουργείο Υγείας, με απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, 26 υπάλληλοι μετατάχθηκαν και μεταφέρθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση