Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Δυναμική αγροτική κινητοποίηση στο μπλόκο Μικροθηβών
Δυναμική αγροτική κινητοποίηση στο μπλόκο Μικροθηβών

Δυναμική αγροτική κινητοποίηση στο μπλόκο Μικροθηβών

Περί τα 400 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, από Αλμυρό, Βελεστίνο και Φάρσαλα είναι συγκεντρωμένα στο μπλόκο των Μικροθηβών, ενώ σύσσωμοι οι ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού και των φορολογικών μέτρων που θα τους αφανίσουν και δηλώνουν ανυποχώρητοι μέχρι η κυβέρνηση να τα πάρει πίσω.

Στο μπλόκο του Αερινού ήταν οι που πρόκεινται στο ΠΑΜΕ , με μικρή δύναμη τρακτέρ και αύριο θα λάβουν απόφαση αν θα παραμείνουν στο σημείο ή θα μεταβούν στο μπλόκο της Νίκαιας που βρίσκονται του ΠΑΜΕ.
Εν τω μεταξύ αστυνομική δύναμη βρισκόταν στις Μικροθήβες για να ρυθμίσει την κυκλοφορία των οχημάτων η οποία γινόταν από παρακαμπτήριους της εθνικής οδού.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Βελεστίνου Δημ. Σπαθής έκανε λόγο για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών και πρόσθεσε: « Έχουμε μία μεγάλη κινητοποίηση εδώ. Ο Νομός Μαγνησίας έδωσε το παρών και φαίνεται εδώ στις Μικροθήβες. Είναι από τις μεγαλύτερες αγροτικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών. Αυτό αποδεικνύει ότι τα προβλήματα καίνε τους αγρότες και βγήκαν στο δρόμο για να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω και και φορολογικό νομοσχέδια και επισήμανε πως αν περάσουν τα μια αγροτική οικογένεια με 10.000 εισόδημα θα πρέπει να πληρώνει 12.000 και φόρο.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αγρότης από Αλμυρό, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Χρήστος Πάντζιος ο οποίος είπε: «Εδώ βρίσκονται αγρότες από την επαρχία Αλμυρού, Βελεστίνου και αναμένουμε και αγρότες από την επαρχία Φαρσάλων.

Εκτιμούμε ότι μαζί με μηχανήματα που θα έλθουν από τα Φάρασλα, θα φθάσουμε τα 400. Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική, αλλά κάνουμε και κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που είναι στα σπίτια τους να κατέβουν και να ενισχύσουν όλα τα μπλόκα. Ζητούμε άμεσα την απόσυρση των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το

Ο αγρότης Σωτήρης Γαλογαύρος εξήγησε πως υπάρχει μια μικρή ομάδα αγροτών στο Αερινό η οποία για δικούς της λόγους δεν θέλει να ακολουθήσει τη μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται εδώ στις Μικροθήβες και συμπλήρωσε: « Εμείς τους καλούμε να έλθουν εδώ.
Είμαστε ικανοποιημένοι από ανταπόκριση. Έρχονται κι άλλα μηχανήματα. Μέχρι αύριο θα ολοκληρωθεί η προσέλευση. Είμαστε αποφασισμένοι να το φθάσουμε μέχρι τέλους.»

Ο ίδιος είπε ακόμη πως «το φορολογικό και το ασφαλιστικό θα μας ξετινάξουν κυριολεκτικά. Αυτό πρέπει να γυρίσει πίσω. Δεν το δεχόμαστε. Θα προσπαθήσουμε με την πίεση μας να το πάρει πίσω η κυβέρνηση. Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης δεν μας καλύπτει και δεν είναι αρμόδιος για το θέμα, γιατί το φορολογικό είναι άλλου υπουργού, αυτού των οικονομικών. Όλα να συζητηθούν από μηδενική βάση. Κάνουν πράγματα χωρίς να ρωτάνε κανέναν. Ενώ τα βγάζουν σε διαβούλευση, τελικά κάνουν ό,τι θέλουν. Σίγουρα ο αγώνας θα είναι μακρύς. Ξέρουμε ότι το ασφαλιστικό πάει για 15 Φεβρουαρίου οπότε μέχρι τότε θα είμαστε στο δρόμο, εκτός αν το πάρει πίσω η κυβέρνηση.»

agro (2)agro3

agro5agro4

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση