Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Tο Δημοτικό Ταμείο Bόλου ανοικτό μέχρι το απόγευμα
Tο Δημοτικό Ταμείο Bόλου ανοικτό μέχρι το απόγευμα

Tο Δημοτικό Ταμείο Bόλου ανοικτό μέχρι το απόγευμα

 

Ανοιχτό μέχρι τις 4 το απόγευμα θα παραμείνει το ταμείο στο Δημαρχείο Βόλου, σήμερα, τελευταία μέρα της ρύθμισης μέχρι 100 δόσεις οφειλών από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας για τα έτη 2008-2012, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες – οφειλέτες. Χθες το Ταμείο εξυπηρέτησε 1.380 οφειλέτες και έκλεισε στις 9.00 το βράδυ.

Το  Πρωτόκολλο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 7 το απόγευμα, ώστε οι να μη χάσουν τη ρύθμιση.

Από νωρίς σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο παρατηρείται το αδιαχώρητο, ενώ για να ενισχυθεί το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας, ήρθε προσωπικό από άλλες Δημοτικές Ενότητες (Ν. Ιωνίας) και εισπράκτορες άλλων Δημοτικών Ενοτήτων (Αρτέμιδας, Αγριάς, Ν. Αγχιάλου).  Τον κόσμο εξυπηρετούν τέσσερα, αντί για δύο που λειτουργούν συνήθως,  για να μην ταλαιπωρούνται περιμένοντας πολύ ώρα οι οφειλέτες, αν και ο μέσος χρόνος αναμονής είναι μεγάλος.

 

Ωστόσο και σήμερα υπάρχει και αγανάκτηση από που διαμαρτύρονται. Κάποιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πληρώνουμε κλήσεις αλλά ενισχύουμε τον Μπέο να φέρει την Παπαρίζου», ενώ ένας άλλος τόνισε ότι έγραψαν τον συμπέθερό του που ζει στη και είχε έρθει στο Βόλο για μια μέρα και του έστειλε το ΑΦΜ για να πληρώσει ποσό 20 ευρώ. Ένας τρίτος συνταξιούχος έλαβε ειδοποιητήριο να πληρώσει 80 ευρώ, ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε ποτέ παράβαση.

Πάντως δεν λείπουν και περιπτώσεις που  πολίτες έδιναν κλήσεις σε στελέχη προηγούμενων δημοτικών αρχών, νομίζοντας ότι είχαν διαγραφεί και τις ημέρες αυτές έλα ειδοποιήσεις ακόμη και άνω των 1.000 ευρώ, χρήματα που πρέπει να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ΟικονομικώνΑνδρ. Ζέρβα , η Δημοτική Αρχή δεν έχει ευθύνη για κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί μεταξύ 2008 και 2012, αλλά είναι κωλυσιεργία των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

ια τα λάθη που είναι πολλά, τόνισε ότι οφείλονται στο ότι το ΚΕΠΥΟ έχει τα στοιχεία των πρώην ιδιοκτητών, ενώ για όσες κλήσεις έχουν πληρωθεί, μπορεί να γίνει ταυτοποίηση από το ταμείο του Δήμου, αν κάποιες κλήσεις έχουν πληρωθεί, ενώ και για κάποιους που δεν παρέλα τις κλήσεις, μπορούν να τις παραλάβουν από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας.

ια όσους δεν ήταν ιδιοκτήτες αυτοκινήτου όταν βεβαιώθηκε η κλήση, προσκομίζουν στο Δημαρχείο το έγγραφο της μεταβίβασης από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, για διαγραφή της οφειλής που τα σταλεί στον πραγματικό οφειλέτη.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα είναι άγνωστο αν θα δοθεί παράταση για εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών, καθώς πρόκειται για ρύθμιση που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και η παράταση μπορεί να δοθεί μόνο από το Κοινοβούλιο.

Ο Οικονομικών παραδέχτηκε ότι τα τηλέφωνα του Δημαρχείου έχουν «πάρει φωτιά» για το θέμα της παράτασης, από το πρωί, αλλά επισήμανε ότι δεν είναι θέμα του Δήμου να δώσει παράταση για ρυθμίσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας χθες Τετάρτη έγιναν 1.500 ρυθμίσεις και πληρωμές οφειλών, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του Δήμου Βόλου, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή, διότι όλοι σπεύδουν την τελευταία στιγμή, για να κάνουν ρύθμιση.

Ο ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας, που χθες Τετάρτη έκλεισαν ταμείο στις 9 το βράδυ, κάτι που θα γίνει και σήμερα, τονίζοντας ότι κάνουν υπερπροσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση