Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5 μονάδων για ΝΔ
Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5 μονάδων για ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5 μονάδων για ΝΔ

Προβάδισμ της ΝΔ κτά 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το με ποσοστό 7% το με 5,5% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1,5%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 32% απαντά ο και το 22% θεωρεί ως πιο κατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά την νίκης το 56% θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, με το 22% να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Στο ερώτημα «πότε είναι κατά την άποψή σας η πιθανότερη χρονική να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές» ποσοστό 34% απαντά ότι αυτές θα γίνουν μέσα στο 2018 ενώ το 53% εκτιμά ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2019 (25% το πρώτο εξάμηνο του 2019 κοντά στις ευρωεκλογές και 28% το δεύτερο εξάμηνο του 2019, έως το τέλος ς της κυβέρνησης).

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ειδικότερα, ποσοστό 30% αξιολογεί σίγουρα θετικά και μάλλον θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης και ποσοστό 57% έχει αρνητική (26% μάλλον αρνητικά και 31% σίγουρα αρνητικά).

Οι πολίτες κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα: «Κατά την εκτίμησή σας θα μπορέσετε εσείς και η οικογένειά σας να πληρώσετε τις φετινές σας οφειλές στην εφορία;». Το 23% απάντησε ότι θα μπορέσει να πληρώσει «όλες» τις οφειλές, το 22% «το μεγαλύτερο μέρος τους», το 22% «ένα μικρό μέρος τους» και το 7% απαντά «καμία».

Στο ερώτημα εάν μπορεί να ανασταλεί ή να ακυρωθεί η από 01/01/2019 μείωση των συντάξεων το 36% απαντά καταφατικά και το 48% αρνητικά.

Τέλος, σε ερώτηση αν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες πηγαίνουν στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση, το 41% απαντά «σίγουρα σε λάθος», ενώ το 22% «μάλλον σε λάθος». Αντίθετα, «μάλλον στη σωστή» απαντά το 19% και «στη σωστή» το 8%.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση