Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στο 8% η διαφορά Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στο 8% η διαφορά Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στο 8% η διαφορά Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού παγιώνεται και η διαφορά ανάμεσα στη έα και τον αυξάνεται σημαντικά και φθάνει στο 8% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που διεξήχθη το διήμερο 29-30 Μαρτίου.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η έα συγκεντρώνει 24,5% έναντι 16,5% του , ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων με 4%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 1,5%.

Τα δύο πιο χαρακτηριστικά ευρήματα είναι η αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισε του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για τη Διαφθορά στη Βουλή (το 23% θεωρεί ότι κέρδισε ο πρόεδρος της , ενώ το 16% ο πρωθυπουργός) και η αποδοκιμασία των χειρισμών της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Το 66% θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι λανθασμένη (το 48% διαφωνεί απόλυτα και το 18% μάλλον διαφωνεί) και μόλις το 20% την επικροτεί (8% συμφωνεί απόλυτα με αυτή και 12% μάλλον συμφωνεί). Το 47% θεωρεί ότι η παρουσία προσφύγων στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα, ενώ το 43% όχι.

Η προηγείται στην παράσταση νίκης, καθώς ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προτίθενται να ψηφίσουν, το 50,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η Ν.Δ., ενώ το 20,5% εκτιμά ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάλογο πνεύμα και ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 31,5% επιθυμεί να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία και το 36% επιθυμεί άλλη εξέλιξη.

Η Ν.Δ. παρουσιάζει αυξημένη συσπείρωση (81%), ενώ αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει μια αίσθηση αποσυσπείρωσης με το σχετικό ποσοστό να είναι μόλις 43%.

Το 71% πιστεύει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα χειροτερεύσει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους (το 45,5% θεωρεί ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει και το 25,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει). Μόλις το 5,5% θεωρεί ότι θα βελτιωθεί (1% σίγουρα και 4,5% μάλλον). Το 22% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση