Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Γρήγορη και καθολική ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών για τις ζημιές από την κακοκαιρία
Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Γρήγορη και καθολική ενεργοποίηση  όλων των μηχανισμών για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Γρήγορη και καθολική ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Αξιοποιώντας την διαχειριστική εμπειρία από τις καταστροφικές του 2018, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου επέδειξε και στις πρόσφατες ακραίες βροχοπτώσεις άμεσα αντανακλαστικά για την ταχεία αντιμετώπιση των ζημιών.

Ενεργοποιώντας γρήγορα όλους τους μηχανισμούς, σε άψογη συνεργασία με την Θεσσαλίας και την κεντρική διοίκηση, άρχισαν μετά την αποτύπωση των ζημιών, σε δίκτυα και υποδομές για την προσωρινή αποκατάσταση λειτουργιών σε οδικούς άξονες, σε δίκτυα ύδρευσης κ.α.

Μηχανήματα και προσωπικό, συντονισμένα πραγματοποιούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, για την βατότητα του δημοτικού και αγροτικού δικτύου ώστε να επανέλθει γρήγορα μια στοιχειώδης κανονικότητα.

Παράλληλα, συνεργεία τεχνικών από την πρώτη στιγμή ενεργούν για την αποκατάσταση ζημιών στην υδροδότηση ορισμένων περιοχών.

“Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, πως η κλιματική αλλαγή είναι εδώ με έντονα φαινόμενα, κυρίως ακραίες βροχοπτώσεις όπως με την κακοκαιρία “Αθηνά” και τα 733 χιλιοστά βροχής σε μερικά 24ωρα.

Στη νέα αυτή ακραία δοκιμασία, αναφέρει ο δήμαρχος  Παν. Κουτσάφτης, οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά το 2018, ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά και το κεντρικό οδικό δίκτυο διατηρήθηκε προσβάσιμο, εξυπηρετώντας την κινητικότητα, τις μεταφορές κ.ά.

Αναμετρηθήκαμε πάλι με πρωτοφανή φαινόμενα και μείναμε όρθιοι με ζημιές όμως στο δημοτικό δίκτυο, στην αγροτική οδοποιία, σε , σε δίκτυα ύδρευσης κ.α.

, βουλευτές, κεντρική διοίκηση, Κυβέρνηση όλοι βρέθηκαν εδώ δίπλα μας από την πρώτη στιγμή για να βαδίσουμε μαζί, να ενώσουμε δυνάμεις για να βγούμε και πάλι νικητές με την κοινωνία κερδισμένη με νέα που έπρεπε να είχαν γίνει πριν από δεκαετίες.

Σε όλη αυτή την συστράτευση, ήταν αναμενόμενο να λάμψει δια της απουσίας της η μείζονα μειοψηφία του Δήμου και να εκδίδει από τους καναπέδες της, ανακοινώσεις στο πνεύμα μιας λυπηρής εργαλειοποίησης της κακοκαιρίας.

Τελικά κάποιοι, ως ταξιθέτες, ήρθαν με βουλευτικά αυτοκίνητα στα χωριά μας, πετυχαίνοντας δωρεάν μεταφορά στα πάτρια εδάφη τους και συμμετοχή σε κάποιες φωτογραφίες δίπλα σε δρόμους με ζημιές.

Σε αυτή τη βιαστική αναγκαστική τους στα χωριά μας, πρόλαβαν να αφουγκραστούν, όπως αναφέρουν, την απόγνωση, την αγανάκτηση των μηλοπαραγωγών, λίγες ώρες μετά τις καταρρακτώδεις και πριν οι μεταβούν στα κτήματά τους για να εκτιμήσουν τις ζημιές !

Εμείς τους καλούμε και τις επόμενες ημέρες (και μπορούμε να τους μεταφέρουμε δωρεάν από τον Βόλο) στις αυτοψίες που έχουμε προγραμματίσει με τον ΕΛΓΑ, με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) – τ. ΙΓΜΕ, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό για την κρατική αρωγή κ.α, ώστε γρήγορα και στοχευμένα να προχωρήσουν οι αναγκαίες αποκαταστάσεις.

Θωρακίζουμε το Πήλιο, αντιμετωπίζουμε με βιώσιμη προοπτική αδυναμίες του παρελθόντος σε υποδομές, δίκτυα, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας με μετρήσιμα φυσικές καταστροφές.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι”, καταλήγει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

"Αλιεύοντας" την είδηση