Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δήμος Βόλου: Στο σύνολό του το έργο του περιφερειακού
Δήμος Βόλου: Στο σύνολό του το έργο του περιφερειακού

Δήμος Βόλου: Στο σύνολό του το έργο του περιφερειακού

Να εξεταστεί το έργο του περιφερειακού στο σύνολό του, καθώς υπάρχει κατακερματισμός αρμοδιοτήτων ανά , τονίστηκε  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή την σύσταση επιτροπής για τη σήραγγα της Γορίτσας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Ιασ. Αποστολάκης, έκανε λόγο για πολιτική μπαγαποντιά και πρόσθεσε: “Σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτή είναι η μοναδική σήραγγα που ανήκει στον Δήμο. Η περιφέρεια έδωσε πριν έξι χρόνια 100.000 ευρώ και δεν ξανάδωσε. Το κράτος δίνει έργα χωρίς κονδύλια. Σύμφωνα με το Π.Δ. του 2007 ορίζει προδιαγραφές για σήραγγες κι επειδή η δική μας είναι κάτω από 3.000 μ. δεν απαιτείται κέντρο ελέγχου που είναι το μισό κόστος από τις 250.000 ευρώ ετησίως. Πρέπει να έχουμε άμεσα απάντηση για ποιο λόγο έχουμε κέντρο ελέγχου”.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Θαν. χαρακτήρισε λάθος να εξεταστεί μεμονωμένα το θέμα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος γίνεται δέκτης καθημερινά αιτημάτων από πολίτες για τον περιφερειακό . ” Ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για να κάνει μια αντικατάσταση. Θα πρέπει να το δούμε συνολικά ως και να γίνει ξεκαθάρισμα” ανέφερε.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα είπε ότι “το σημείο μηδέν του κακού ήταν με τις αποφάσεις Γκούπα” και πρότεινε το θέμα να επιστρέψει στην Αποκεντρωμένη για να γίνει μοίρασμα διοικητικών αρμοδιοτήτων.

Ο κ. Αποστολάκης κάλεσε την ΠΕΔ και ΚΕΔΕ να δούν το θέμα, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος εξέφρασε τη διαφωνία του για το κέντρο ελέγχου καθώς όπως είπε “επειδή η σήραγγα είναι διπλής κατεύθυνσης ο έλεγχος χρειάζεται – Ποιος γνωρίζει ότι το κομμάτι  από Λαρίσης – Κραυσίδωνα υπεύθυνη είναι η ΕΥΔΕ, από Κραυσίδωνα μέχρι η Περιφέρεια κι από τη Ν. Δημητριάδα μέχρι τον κόμβο είναι ο ;”

 

Αχ. Μπέος: “Υπό όρους η παραλαβή του Πανθεσσαλικού

“Υπό όρους παίρνουμε το Πανθεσσαλικό” δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή το ζήτημα παραχώρησης στο Δήμο.

Απαντώντας στους ενδοιασμούς του επικεφαλής της κίνησης “Μαζί για το Βόλο” Ιασ. Αποστολάκη, απάντησε: “Εμείς πριν πάρουμε το Πανθεσσαλικό δδικούμε 400.000 ευρώ, ώστε να το συντηρήσουμε και να το δώσουμε προς όφελος της κοινωνίας. Το στάδιο, θα έχει πολλαπλές χρήσεις. Εάν δεν πάρουμε τα χρήματα δεν θα το αναλάβουμε. Υπό όρους παίρνουμε το Πανθεσσαλικό”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι το Παμπελοποννησιακό και το Παγκρήτειο χρηματοδοτήθηκαν για 2-3 χρόνια, η χρηματοδότηση στη συνέχεια διακόπηκε και οι Δήμοι επιβαρύνονται.

Ο Αχ. Μπέος απάντησε: “Θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να περιέλθει στη διαχείριση του Δήμου – δεν πάμε να πάρουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και πάμε σε μια λύση παραχώρησης για κάποια χρόνια και θα έρθει με χρηματοδότηση. Ζητήσαμε 600.000 ευρώ, μας είπαν για 300.000ευρώ και μάλλον θα πάρουμε 400.000 ευρώ ετησίως.

Θα έχει πολλαπλές χρήσεις και όσοι είναι μέσα δεν θα το εκμεταλλεύονται. Δεν θα πληρώνει ο μαλ… για να επωφελούνται  αυτοί που μέχρι σήμερα μόνο τα οικονομάν“.

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε πάλι στο Παμπελοποννησιακό , με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για κομμουνιστή κοπ…και τον κ. Ριζόπουλο να του ζητά να ανακαλέσει, ενώ ο δήμαρχος συνέχισε επισημαίνοντας ότι το στάδιο στην Πάτρα, έχει εγκαταλειφθεί κι είναι τρεις φορές χειρότερο από το πανθεσσαλικό, ενώ δεσμεύτηκε πριν πέσουν οι υπογραφές να ενημερωθεί το σώμα για το σχέδιο.

Ένταση για τα γήπεδα

Όσον αφορά σε επερώτηση για το γήπεδο στην Ν. Αγχίαλο, ο δήμαρχος απάντησε ότι “ο , είναι ο δεύτερος σε ό, τι αφορά υλοποίηση προγράμματος 100 εκ. κι εσείς μου λέτε για το συρματόπλεγμα στο γήπεδο του Πυράσσου; Είχε γεμίσει ο κόσμος από κοπρίτες που κάνανε ομαδούλες. Ο Σαρακηνός χρωστά 187.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΜΒ, 30χρόνια δεν είχε πληρώσει νερό. Αυτή η ανομία υπήρχε εδώ. Κλέβουν ρεύμα και νερό. Αν δεν μπορούν να κάνουν περίφραξη τι να κάνουμε εμείς;”

Επίσης αναφέρθηκε και στην επέκταση του βιολογικού και τη σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με τις Λ , ένα έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Για τις τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος ο κ. Αποστολάκης είπε ότι είναι λίγο βελτιωμένοι οι ποδηλατόδρομοι από τους ποδηλατόδρομους Βούλγαρη κι είναι υπερβολικό το ποσό του 1,5 εκ. €, με τον δήμαρχο να του απαντά : “εμείς είχαμε το θάρρος να τους ξηλώσουμε, άσε να κατασκευαστούν και να δεις τη διαφορά”.

Μάλιστα κάλεσε τις μειοψηφίες να παρευρίσκονται στα εγκαίνια των έργων που γίνονται, ενώ για τις  λακκούβες δήλωσε ότι “δεν θέλουμε να κάνουμε μπαλώματα, αργούμε γιατί έχουμε σκοπό να κάνουμε αποκατάσταση των οδοστρωμάτων στους δρόμους”.

Σχετικά με την παραχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους, και την έλλειψη προσωπικού, ο κ. Ριζόπουλος  είπε ότι η δημοτική αρχή δεν δδικεί μόνιμο προσωπικό και τον δήμαρχο να του απαντά: “Δε μπορούμε να νομοθετήσουμε. Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει μόνιμο προσωπικό και θέλουν να τελειώσουν τους συνδικαλιστές. Πιο φθηνά στοιχίζει να δίνουμε έξω τις δουλειές παρά να παίρνουμε κόσμο και να κάθεται στα γραφεία. Η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι ευσυνείδητοι σήμερα σε σχέση με το 2011 και το 2014. Οι συνδικαλιστές τα δημιούργησαν αυτά”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση