Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δήμος Βόλου: να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες
Δήμος Βόλου: να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες

Δήμος Βόλου: να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες

 Αντιδρούν οι
Αντιδράσεις προκάλεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το θέμα δημιουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών και βιομάζας συνολικής ισχύος η κάθε μία 840 kW στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου.
Ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου πρότεινε να αποσυρθούν, να ενσωματωθούν στη ΜΠΕ οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ και μετά να επανέλθουν στο Δ.Σ. για να εκφράσει το σώμα τη του.
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα , αναφέρθηκε σε ζητήματα που δεν έχουν διευκρινιστεί όπως, ποιες θα είαι οι πρώτες ύλες, καθώς και θέματα ασφάλειας. «Θέλουμε  να ικανοποιηθούν οι όροι που αναφέρει το ΤΕΕ διαφορετικά δε θα τοποθετηθούμε θετικά» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. , πρότεινε να ληφθεί απόφαση που να λαμβάνει υπόψιν την πόλη. Όπως είπε «Πρόκειται για επένδυση. Είναι στην Α' ΒΙΠΕ δίπλα στην κοινότητα του Διμηνίου. Πρόκειται για καύση ελαίου – χρησιμοποιημένων ελαίων – και δεν έχουμε συγκεκριμένη μελέτη. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις κι επιβαρυνόμαστε επιπλέον ως πόλη”.
Αρνητικά εκφράστηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος που όπως είπε «Από πλευράς ς ή Υπουργείου οι έλεγχοι είναι μηδαμινοί έως καθόλου. Οι έλεγχοι δεν υπάρχουν κι αν υπάρξουν θα είναι μετά από . Εμείς ως παράταξη δεν εμπιστευόμαστε κανέναν ιδιώτη για την προστασία του τος, γιατί όταν μπαίνει στη μέση το κέρδος δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το . Είμαστε ενάντια στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση