Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δήμος Βόλου: να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες
Δήμος Βόλου: να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες

Δήμος Βόλου: να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες

 Αντιδρούν οι μειοψηφίες
Αντιδράσεις προκάλεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το θέμα δημιουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών και βιομάζας συνολικής ισχύος η κάθε μία 840 kW στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.
Ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θαν. πρότεινε να αποσυρθούν, να ενσωματωθούν στη ΜΠΕ οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ και μετά να επανέλθουν στο Δ.Σ. για να εκφράσει το σώμα τη γνώμη του.
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, αναφέρθηκε σε ζητήματα που δεν έχουν διευκρινιστεί όπως, ποιες θα είαι οι πρώτες ύλες, καθώς και θέματα ασφάλειας. «Θέλουμε  να ικανοποιηθούν οι όροι που αναφέρει το ΤΕΕ διαφορετικά δε θα τοποθετηθούμε θετικά» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, πρότεινε να ληφθεί πολιτική που να λαμβάνει υπόψιν την πόλη. Όπως είπε «Πρόκειται για επένδυση. Είναι στην Α’ ΒΙΠΕ δίπλα στην κοινότητα του Διμηνίου. Πρόκειται για καύση ελαίου – χρησιμοποιημένων ελαίων – καρκινογόνες ουσίες και δεν έχουμε συγκεκριμένη μελέτη. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις κι επιβαρυνόμαστε επιπλέον ως πόλη”.
Αρνητικά εκφράστηκε και ο επικεφαλής της Απ. Νάνος που όπως είπε «Από πλευράς Περιφέρειας ή Υπουργείου οι έλεγχοι είναι μηδαμινοί έως καθόλου. Οι έλεγχοι δεν υπάρχουν κι αν υπάρξουν θα είναι μετά από καταγγελία. Εμείς ως παράταξη δεν εμπιστευόμαστε κανέναν ιδιώτη για την προστασία του περιβάλλοντος, γιατί όταν μπαίνει στη μέση το κέρδος δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Είμαστε ενάντια στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας».
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση