Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δήμος Νοτίου Πηλίου: Μέριμνα για τα μονοπάτια και καλντερίμια
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Μέριμνα για τα μονοπάτια και καλντερίμια

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Μέριμνα για τα μονοπάτια και καλντερίμια

Τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό επισκέφθηκε στο Γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου «Οι φίλοι των Καλντεριμιών Ν. Πηλίου» (Σ.Φ.Κ.) που προέκυψε από τις εκλογές της 8/10/22.

Κατά την διάρκεια της ς έγινε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος με τίτλο “Συντήρηση , ανάδειξη και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών (μονοπάτια) Δήμου Νοτίου Πηλίου” ποσού 300.000,00 , που αφορά στην χαρτογράφηση και συντήρηση των μονοπατιών εκτός οικισμών.

Όπως τόνισε ο κ. Μιτζικός μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνει με τον εργολάβο για τη συντήρηση και σήμανση των μονοπατιών.

Επίσης τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν υπόψη του κ. Μιτζικού την υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Σ.Φ.Κ., που -όπως εξήγησαν- έχει αναπτύξει την τεχνογνωσία και εμπειρία της συντήρησης και αξιοποίησης των μονοπατιών στον περιπατητικό τουρισμό, με χιλιάδες περιπατητές να κάνουν χρήση τους σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου αποδέχθηκε την πρόταση για την υπογραφή πρωτοκόλλου, το οποίο θα συνταχθεί και τόνισε πως ο Δήμος θα επεμβαίνει κατά περίπτωση σε μονοπάτια και καλντερίμια που χρίζουν συντήρησης.

Επιπλέον ζήτησαν να προχωρήσει ο Δήμος στην διερεύνηση για τις διαδικασίες κήρυξης των καλντεριμιών ως προστατευόμενα μνημεία, σημειώνοντας πως καλντερίμια εντός και εκτός των οικισμών έχουν διαχρονικά καταστραφεί ή τσιμεντοποιηθεί από άγνοια, σκοπιμότητα ή αδι, κατάσταση που συνεχίζεται ακόμα και πρόσθεσαν πως η κήρυξή τους ως προστατευμένων μνημείων θα δώσει τη δυνατότητα για σωστή συντήρηση/αποκατάστασή τους και θα θωρακίσει την τους. Για το θέμα αυτό τονίστηκε θα γίνουν ενέργειες και από τις δύο πλευρές.

Τέλος αποφασίστηκε η διοργάνωση ς με θέμα τα μονοπάτια και καλντερίμια του Δήμου Νοτίου Πηλίου τον Μάρτιο στο Φάμπειο Μουσείο στον Λαύκο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Σ.Φ.Κ. οι: Κυριάκος Σταθάκης – , Julie Carpenter -Ταμίας, Δημήτριος Πέττας, Ιωάννης Κονιόρδος και Ιωάννης Σίμος-Μέλη, η του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίνα Συρίη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ι. Φιλίππου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση