Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ

Σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)  προχώρησε η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου κατά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ , με την οποία ζητά την ακύρωση της  υπ. αρ. 2846/Β4-461 ς της ΕΛΣΤΑΤ  για τα αποτελέσματα  της Απογραφής Πληθυσμού -Κατοικιών  έτους 2021,  από τα οποία προκύπτει ότι ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Νοτίου Πηλίου  απογράφηκε  στα μόλις 8.247 άτομα.

Με την προσβαλλόμενη από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου της ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των μονίμων κατοίκων του ορίζεται στους 8.247 κατοίκους , παρότι για την ίδια χρονική περίοδο  ο επίσημος πληθυσμός στο ορίζεται στους 12.581 κατοίκους (διαφορά 3.704 άτομα).

Σημειώνεται ότι ο επίσημος μόνιμος πληθυσμός στη προηγούμενη ήταν 10.216 (διαφορά 1.942 άτομα ), ενώ όλοι οι κρίσιμοι δείκτες (οικιστική ανάπτυξη, υδρομετρητές, καταναλώσεις νερού κ.λπ.)  δείχνουν σημαντική αύξηση και όχι δραματική μείωση του πληθυσμού από τότε.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατέθεσε την αίτηση ακύρωσης έχοντας έννομο συμφέρον να αποκατασταθεί η αλήθεια ως προς τον αριθμό του μόνιμου πληθυσμού του, αφού -μεταξύ άλλων- αυτή η μη σύννομη υπο μπορεί να έχει απτές οικονομικές συνέπειες και να οδηγήσει σε υποχρηματοδοτήσεις, αλλά και θεσμικές (μείωση αριθμού αιρετών) .

Επίσης η  παράλειψη καταγραφής πολύ μεγάλου αριθμού μονίμων κατοίκων τίθεται κατά συγκεκριμένων ρυθμίσεων και αρχών της εθνικής και ενωσιακής ς.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. επανέλαβε όσα είχε θέσει  σχετικά και στο Συνέδριο της Κ,  τονίζοντας πως η προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα  της Απογραφής Πληθυσμού -Κατοικιών έτους 2021 έγινε με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, επισημαίνοντας ότι οι κανονικές εγγραφές  των δημοτών-εκλογέων  που είναι εγγεγραμμένες στο Πολιτών του Δήμου έως 31-12-21  είναι 12.581.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση