Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημοπρατούνται τα έργα ανακαίνισης- επισκευής του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, κατασκευής δύο πλατειών σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο
Δημοπρατούνται τα έργα ανακαίνισης- επισκευής του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, κατασκευής δύο πλατειών σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο

Δημοπρατούνται τα έργα ανακαίνισης- επισκευής του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, κατασκευής δύο πλατειών σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο

Την έγκριση δημοπράτησης των έργων προϋπολογισμού 5.650.000 ευρώ έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσλίς

: «Έργα χρήσιμα και ουσίας που αναβαθμίζουν τις γειτονιές του Δήμου Βόλου

Τρία νέα μεγάλα έργα πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Δήμο Βόλου το επόμενο διάστημα μετά την έγκριση που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Πρόκειται για τα έργα επισκευής και ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και τα έργα διαμόρφωσης πλατειών στην Αγριά και στη Νέα Αγχίαλο.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 – 2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 5,6 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησής του έργου είναι ο .

Σε δηλώσεις του ο τόνισε τα εξής: «Με συνέργειες και συνεργασίες προχωράμε στην υλο έργων που αλλάζουν την εικόνα της πόλης του Βόλου. Ένα κτίριο που για χρόνια αποτελούσε κτιριακή ρύπανση αλλάζει και γίνεται χρήσιμο και λειτουργικό προκειμένου να στεγάσει και να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σχεδιασμό και προσανατολισμό εργαζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες και τον Δήμο Βόλου, χρηματοδοτώντας έργα που αλλάζουν την εικόνα περιοχών του Δήμου Βόλου, όπως είναι η κατασκευή δύο νέων πλατειών στην Αγριά και στη Ν. Αγχίαλο.

Στόχος μας αποτελεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας και του αστικού περιβάλλοντος, μέσω της δημιουργίας θυλάκων πρασίνου, χώρων αναψυχής, που θα είναι ασφαλείς σε παιδιά, με τη χρήση οικολογικών στοιχείων, με στόχο την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων. Τα έργα αποτελούν μέρος του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Βόλου συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ».

Στόχοι έργων

«ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και υποδομών ωφελείας πολιτών στην πόλη του Βόλου, μέσω της ανάδειξης του Δημοτικού Θεάτρου σε χώρο πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και στη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα της περιοχής μέσω της αξιοποίησης της ιστορικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο αφορά στην επισκευή-ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, που βρίσκεται στην Ρήγα Φεραίου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Βόλου.

Οι εργασίες που προβλέπονται σχετικά με τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου αφορούν αφενός στην ενίσχυση των στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα και αφετέρου την αποκατάσταση των βλαβών και αστοχιών που εντοπίσθηκαν λόγω της οξείδωσης οπλισμών και ενανθράκωσης του σκυροδέματος.

Στη στάθμη της θεμελίωσης θα γίνει ενίσχυση των μεμονωμένων θεμελίων με εγκιβωτισμό των υπαρχόντων σε ένα θεμέλιο από έγχυτο σκυρόδεμα και χρήση βλήτρων. Επίσης, ενίσχυση υποστυλωμάτων με μανδύα (έγχυτο και εκτοξευόμενο) καθώς και εργασίες εμποτισμού με αναστολέα διάβρωσης, επισκευαστικά διογκούμενα κονιάματα και υδροφοβικές βαφές.

Τέλος πρόκειται να γίνουν ενισχύσεις δοκών με συνεχές ινοπλισμένο πολυμερές και αποκαταστάσεις τμημάτων πλακών. Η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου αφορά σε εργασίες αποξηλώσεων κουφωμάτων και φθαρμένων στοιχείων (μονωτικών, δαπέδων, επενδύσεων), αποκαταστάσεις τοιχοποιιών, επιστρώσεις δαπέδων (φουαγιέ, W.., σκηνής και βοηθητικών χώρων), νέες επενδύσεις και αντικατάσταση κουφωμάτων όπου απαιτούνται.

Όσον αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται νέα εγκατάσταση τόσο κλιματισμού όσο και θέρμανσης σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η τοποθέτηση δύο συστημάτων. Το ένα θα καλύπτει τις ανάγκες των χώρων γραφείων καθημερινής χρήσης και το δεύτερο τις ανάγκες των υπόλοιπων ενιαίων χώρων του Θεάτρου. Επιπλέον γίνονται νέες εγκαταστάσεις ύδρευσης-ς, ηλεκτρολογικών, πυρασφάλειας, καθώς και συστήματα θεατρικού φωτισμού και οπτικοακουστικών συστημάτων.

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 397.000,00 ευρώ


Το έργο αφορά σε περιβαλλοντική αναβάθμιση και διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλωνάκι, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας θύλακας πρασίνου, ένας χώρος αναψυχής που θα είναι ασφαλής σε παιδιά, με τη χρήση οικολογικών στοιχείων, με στόχο την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων, αλλά και εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής των υφιστάμενων πεζοδρομίων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην διαμόρφωση ς στο ΟΤ. ΚΧ21Α και χωροθετούνται σε κοινόχρηστο χώρο, εντός του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης της Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου. Η παρέμβαση καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.663,17μ2. Το έργο θα εξυπηρετεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΑΓΡΙΑΣ» προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ


Οι παρεμβάσεις του έργου αφορούν στη διαμόρφωση πλατείας στο ΟΤ. ΚΧ21Α συνολικού εμβαδού 1.715,22m2. Ο χώρος αυτός είναι προσβάσιμος μέσα από πεζόδρομους οι οποίοι καταλήγουν στην οδό Ματσάγγου, έχει πρόσωπο και πρόσβαση στην οδό Ρήγα Φεραίου και πρόσωπο στην οδό Δημοκρατίας.

Περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού χώρου πρασίνου με βραχόκηπο, δημιουργία παιδικής χαράς, σε διακριτούς χώρους για δύο ηλιακές ομάδες, κατασκευή χώρων καθιστικών κάτω από πέργκολες και ανάμεσα στις ζώνες ελεύθερης κίνησης και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, γραμμικές ή διάτρητες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση