Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημοπρατείται το δίκτυο αποχέτευσης στα Καλά Νερά
Δημοπρατείται το δίκτυο αποχέτευσης στα Καλά Νερά

Δημοπρατείται το δίκτυο αποχέτευσης στα Καλά Νερά

Mε χρηματοδότηση 7,9 εκατ. από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Δωρεάν οι ιδιωτικές

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το μεγάλο έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού στα . Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 7.932.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  καλύπτοντας και το χρηματοδοτικό κόστος για τις ιδιωτικές των ιδιοκτησιών του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας , την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, αλλάζουμε την περιβαλλοντική ποιότητα και τις συνθήκες ζωής στα » δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα ένα έργο πνοής για την περιοχή, που προστατεύει τη δημόσια , βελτιώνει την ποιότητα ζωής για κατοίκους και παραθεριστές, αναβαθμίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού και επιπλέον δημιουργεί θέσεις εργασίας σε μια απαιτητική εποχή για την κοινωνία και την οικονομία. Με το ολοκληρωμένο σχέδιο έργων διαχείρισης αστικών λυμάτων που έχουμε σε εξέλιξη στη Μαγνησία και τις Σποράδες, αποδίδουμε σύγχρονες υποδομές με καθαρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, χωρίς κόστος για τους . Προωθήσαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα προκειμένου να καλύπτεται από το ΕΣΠΑ το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων στα έργα αποχέτευσης που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε παντού στη Θεσσαλία. Το αίτημά μας εγκρίθηκε, έγινε νόμος του κράτους και οι ιδιωτικές συνδέσεις γίνονται πλέον επιλέξιμες»» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής του οικισμού Καλών ερών Δ.Ε. Μηλέων Δήμου οτίου Πηλίου» περιλαμβάνει:

– «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου». Αφορά στην κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου του οικισμού μήκους 7,5 χλμ, την κατασκευή ωθητικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων έως την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους τάξης 1,5 χλμ, την κατασκευή δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων, την τοποθέτηση φρεατίων επίσκεψης – συμβολής, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων μέχρι τη ρυμοτομική γραμμή, το κόστος των οποίων καλύπτεται από τον κύριο του έργου.

-«Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου». Αφορά στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, δυναμικότητας 4.000 ισοδύναμων κατοίκων, του αγωγού διάθεσης, καθώς και στη δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ για ένα εξάμηνο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση