Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημοπρατείται η προμήθεια νέου γερανού στο λιμάνι του Βόλου
Δημοπρατείται η προμήθεια νέου γερανού στο λιμάνι του Βόλου

Δημοπρατείται η προμήθεια νέου γερανού στο λιμάνι του Βόλου

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την για τη δημοπράτηση του έργου

Κ. : «Χρηματοδοτούμε την ουσιαστική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του λιμανιού του »

Στην απόκτηση ολοκληρωμένου συστήματος φορτοεκφορτωτικών μέσων προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος μέσω ς από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την για τη δημοπράτηση του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης αυτοκινούμενου γερανού και μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων συνολικού προϋπολογισμού 4.340.000 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο και την απόκτηση του αναφερόμενου εξοπλισμού αναβαθμίζονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις του ΟΛΒ Α.Ε. και συγκεκριμένα επεκτείνεται η δυναμικότητά του όσον αφορά την φορτοεκφόρτωση γενικού και χύδην φορτίου, τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών, καθώς και την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα , τους περιφερειακούς συμβούλους, τις υπηρεσίες  και τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου προχωράμε στη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που πρόκειται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων. Με στρατηγικό σχεδιασμό και δημιουργούμε χρηματοδοτικά που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού του Βόλου. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε πως το λιμάνι του Βόλου θα είναι από τις βασικές δομές μέσα από τις οποίες τα επόμενα χρόνια θα στηριχθεί η ανάπτυξη της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας .

Στοιχεία έργου

Ο αυτοκινούμενος γερανός πρόκειται να αντικαταστήσει έναν υφιστάμενο από το 1982 αυτοκινούμενο γερανό, ονομαστικής δυναμικότητας 140 τόνων, που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για γενικό φορτίο με χρήση γάντζου. Θα έχει: α) μεγαλύτερη ακτίνα λειτουργίας, με συνέπεια να μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μεγαλύτερου πλάτους, β) μεγαλύτερη δυναμικότητα για την ίδια ακτίνα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η διακίνηση μεγαλύτερων ειδικών φορτίων γ) μεγαλύτερες ταχύτητες λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης και να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα.

Το μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων θα αντικαταστήσει υφιστάμενο μηχάνημα και θα έχει: α) μεγαλύτερη δυνατότητα στοιβασίας (μέχρι 5 Ε/Κ καθ' ύψος), με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αποθηκευτικός χώρος στοιβασίας των Ε/Κ, β) μεγαλύτερες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης και να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα, γ) στοιβασία Ε/Κ σε μεγαλύτερο ύψος, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος φορτοεκφόρτωσης Ε/Κ άρα να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα.

Με την προμήθεια του παραπάνω αναφερόμενου εξοπλισμού αναβαθμίζονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις του ΟΛΒ Α.Ε. και συγκεκριμένα επεκτείνεται η δυναμικότητά του όσον αφορά την φορτοεκφόρτωση γενικού και χύδην φορτίου, τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών, καθώς και την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση