Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημοπρατείται η κατασκευή νέου κτιρίου και η μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού
Δημοπρατείται η κατασκευή νέου κτιρίου και η μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού

Δημοπρατείται η κατασκευή νέου κτιρίου και η μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού

Συνάντηση, στο δημαρχείο του Αλμυρού, με τον δήμαρχο Αλμυρού Ευ. Χατζηκυριάκο και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ. Πολύζο, είχε σήμερα, η ς . . Στην συνάντηση αυτή ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου μετεγκατάστασης του 1ου ηπιαγωγείου Αλμυρού, δηλαδή, η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλή για τα παιδιά τριθέσιου νηπιαγωγείου, δίπλα στο 2ο Αλμυρού.

Το έργο της κατασκευής νέου κτιρίου και μετεγκατάστασης του 1ου Νηπιαγωγείου, πλέον, θα υλοποιηθεί αμέσως, καθώς  ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες , ενώ  η χρηματοδότησή του  είναι ήδη εξασφαλισμένη από μία μεγάλη δωρεά του ιδρύματος «Βασιλείου Γ. Μελά», η οποία μετά από προσωπική παρέμβαση της , είχε δοθεί από τον πρόεδρο  Γεώργιο Μελά, ο οποίος πείσθηκε από την κ. Μακρή για την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου και κατάλληλου τριθέσιου νηπιαγωγείου που θα στεγάσει με ασφάλεια τους μικρούς μαθητές του Δήμου Αλμυρού.

Από την πλευρά της η κ. Μακρή, δήλωσε ικανοποιημένη, καθώς, όπως υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια όταν αποφασίστηκε από το Ίδρυμα Μελά να δωρηθεί στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού ένα σύγχρονο και λειτουργικό τριθέσιο νηπιαγωγείο. Μετά από προσωπικές της υπουργού Παιδείας Νίκης  Κεραμέως, της ίδιας της κ. Μακρή, του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και του Δήμου πλέον, έχουν, ξεπεραστεί, όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησής του.

Η βουλευτής, αφού δήλωσε ικανοποιημένη που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου, συμπλήρωσε, ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου, η ίδια, θα ζητήσει από το ίδρυμα Μελά να καλυφθούν και τα έξοδα εξοπλισμού του νέου κτιρίου, ελπίζοντας πως και αυτό το αίτημά της θα ικανοποιηθεί.

Τέλος η κ. Μακρή υπενθύμισε ότι το ίδρυμα Μελά και στο παρελθόν, έχει βοηθήσει σημαντικά τον Νομό με δωρεές του σε σχολικές μονάδες αλλά και πρόσφατα στάθηκε αρωγός στις ανάγκες τοπικών σχολικών μονάδων, δωρίζοντας χρήματα για την του 1ου Νηπιαγωγείου Φερών και ενισχύοντας τις σχολικές βιβλιοθήκες σχολείων, τόσο του Δ. Ρήγα Φεραίου όσο και του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

"Αλιεύοντας" την είδηση