Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Για «συμβόλαιο θανάτου» μιλάει η Ράικου
Για «συμβόλαιο θανάτου» μιλάει η Ράικου

Για «συμβόλαιο θανάτου» μιλάει η Ράικου

Σοβρές κταγγελίες για τον ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και σε άλλες περιπτώσεις, φέρεται να έκανε χθες στην Προανακριτική της Βουλής η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής της.

Ενδεικτικά του περιεχομένου αυτών των καταγγελιών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα ανέφερε περί «συμβολαίου θανάτου» εις βάρος της, αλλά και οι απορίες τις οποίες φέρεται να εξέφρασε για τη στήριξη που απολάμε ο κ. Παπαγγελόπουλος από την κυβέρνηση δεδομένου ότι ο τέως υπουργός ακολουθούσε παρακρατικές μεθόδους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κυρία Ράικου επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στην κατάθεση κατά τη δικαστική για πιέσεις που δεχόταν από τον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να στείλει την υπόθεση στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα, στην άρνησή της δεδομένου ότι δεν είχε στοιχεία για να πράξει κάτι τέτοιο και στα όσα ακολούθησαν. «Ενιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση εις βάρος μου», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento τον Μάρτιο του 2017 είπε πως τότε αισθάνθηκε πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για φόβο και ανασφάλεια που ένιωσε και που την οδήγησαν στην αποστολή επιστολής μέσω της οποίας ζητούσε την αντικατάστασή της. Από τότε, πρόσθεσε, ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων εις βάρος της. Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της από τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Σε άλλο σημείο της χθεσινής κατάθεσής της (η συνέχεια προγραμματίστηκε για σήμερα το πρωί) η κυρία Ράικου φέρεται να είπε ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε ανθρώπους, έπαιρνε τηλέφωνα και υποδείκνυε τι να κάνουν οι εισαγγελείς σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Ηταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας σε υποθέσεις που ενδιέφεραν τον ίδιο, όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για επιχειρηματίες, φέρεται να πρόσθεσε.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέδρασε σε όσα είπε για το πρόσωπό του η κυρία Ράικου. Σε γραπτή δήλωσή του κάνει λόγο για «μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη» κατάθεση. «Μόλις ολοκληρώσει θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στον βούρκο της», συμπληρώνει ο τέως αναπληρωτής υπουργός.

Στην αρχή της ς είχε καταγραφεί ένταση, εξαιτίας εγγράφου που απέστειλε κατόπιν αιτήματος του η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς άλλα αιτήματα που είχαν υποβληθεί νωρίτερα από άλλα μέλη της επιτροπής δεν ικανοποιήθηκαν. Το έγγραφο εμφανίζει εμβάσματα ύψους 2.000 ευρώ από τη Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του –ιατρού– συζύγου της κυρίας Ράικου, κάτι το οποίο εκτιμάται από το κόμμα της αξιωματικής αολίτευσης πως δίνει νέα τροπή στο περιεχόμενο όσων λέει η πρώην εισαγγελέας. Από την πλευρά της, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να σχολίασε ότι το της απέστειλε στη Βουλή ό,τι ζητήθηκε.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Η κυρία Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί

Μετά την ολο της κατάθεσης της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προέβη στην παρακάτω σκληρή δήλωση.

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κυρία Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση