Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς
Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς

Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη γι δύο βισμούς σε βάρος ανηλίκων και την αθώωσή του για τον βιασμό ενός ενήλικα και ενός ανήλικου αγοριού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Παναγιώτα ιούπη, ανακοίνωσε την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για τις δύο από τις τέσσερις πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με την , ο κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με πλειοψηφία 5-2 για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011. Κρίθηκε επίσης ομόφωνα αθώος για τον βιασμό το του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3 για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου που τελέστηκε το 2015. Η μειοψηφία για την πράξη αυτή που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας , είχε την ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Επίσης, κρίθηκε με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος και ένας , οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εισήγηση της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση