Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Δημήτρης Αναγνωστάκης: Ασφαλής για τουρισμό κι επενδύσεις η Ελλάδα
Δημήτρης Αναγνωστάκης:  Ασφαλής για τουρισμό κι επενδύσεις η Ελλάδα

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Ασφαλής για τουρισμό κι επενδύσεις η Ελλάδα

“Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας, όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαι περήφανος ως που η χώρα μου παραμένει χώρα ασφαλής για τουρισμό κι επενδύσεις” τόνισε ο γεν. Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκης που βρέθηκε σήμερα στο Βόλο, για τα εγκαίνια της έκθεσης αστυνομικών κειμηλίων στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας.
Ο κ. Αναγνωστάκης, έκανε λόγο για μια όμορφη μέρα για την ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο ς του πολίτη. «Αναδεικνύουμε διαχρονικά το έργο της ΕΛ.ΑΣ. και φιλοδοξούμε αυτή η έκθεση να αποτελέσει κίνητρο, για να έρθουμε  πιο κοντά στις νεαρές ηλικίες Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου. Είναι κάτι που το επιδιώκουμε, γιατί πρέπει τα παιδιά να ξέρουν ότι η Αστυνομία είναι πρωτίστως ένα σώμα με κοινωνικό πρόσωπο. Πρωτίστως προσφέρει κοινωνική υπηρεσία κι έργο και τελευταία είναι η καταστολή. Μέσα από αυτή την εξωστρέφεια ευελπιστούμε ότι το όραμα μιας Αστυνομίας ανοιχτής δημοκρατικής δίπλα στον πολίτη στα προβλήματά του, θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό» είπε χαρακτηριστικά. .
Ο κ. Αναγνωστάκης, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους κι όλες που συνέβαλαν σε αυτή την έκθεση, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που ανήκει στην κοινωνία του Βόλου κι εξέφρασε τη σιγουριά ότι η επισκεψιμότητα της έκθεσης, θα είναι σε υψηλά ποσοστά.
Για το αν είναι εδραιωμένο το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα απάντησε: «Πολλές σύγχρονες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντιμετωπίζουν όπως κι εμείς την δημοσιονομική κρίση. Αντιμετωπίζουν μια δεύτερη μεγάλη κρίση το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Ευτυχώς η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι εργάζονται γι αυτό. Καθοριστική η συμβολή της ΕΛΑΣ για αυτή την εικόνα προς τα έξω. Πολλές φορές αδικούνται γιατί πουλάει η αρνητική εικόνα κι όχι η πραγματική συνεισφορά τους κι είμαι περήφανος ως που η χώρα μου παραμένει χώρα ασφαλής για τουρισμό κι επενδύσεις.
Είμαι περήφανος γιατί η εγκληματικότητα η παραβατικότητα είναι σε ελεγχόμενο και ικανοποιητικό βαθμό. Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, εκτός αν είναι κακοπροαίρετος, ότι έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας. Μέσα από  αυτές τις μικρές δυνατότητες που υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ. και στο Υπουργείο είμαστε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο».
Ο γεν.   επισήμανε  ότι  αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία από την Ε.Ε. κι αυτή τη στιγμή 43 διαγωνιστικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη που ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ περίπου. «Μέσα από αυτά τα ποσά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια ανανέωση στόλου στο 12 – 13% του συνολικού στόλου» τόνισε κι ευχαρίστησε τόσο τους Δήμους όσο και τις Περιφέρειες  που στηρίζουν την ΕΛ.ΑΣ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, ο οποίος ενέταξε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με 1,5εκ. για προμήθεια οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ.
«Η προσπάθεια να παραμείνει η χώρα ασφαλής είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού», ενώ   για την αποδέσμευση αστυνομικώναπό άσχετες θέσεις από το αντικείμενό τους είπε: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν δηλώσεις του κ. Τόσκα. Έχει γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποδεσμευτούν αστυνομικοί από πρόσωπα (πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους κ.ά.) Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται. Έχει γίνει πιο συγκροτημένη προσπάθεια κι ευελπιστούμε να έχουμε 600 – 800 επιπλέον άτομα στην εμφανή αστυνόμευση – δίπλα στον πολίτη. Η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στη δημοσιονομική κρίση της χώρας, δεν έχει κάνει την παραμικρή έκπτωση. Όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα υλοποιούνται όπως πρέπει. Υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρουν πάρα πολλά και η εμπιστοσύνη που υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. να εξακολουθήσει από τους Έλληνες πολίτες και είμαι σίγουρος ότι δε θα διαψευστούν».
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος ν. Τσουβάλας,  τόνισε ότι είναι μια σημαντική μέρα για την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας μια σημαντική μέρα για την ΕΛ.ΑΣ. «Όποιος γνωρίζει καλά το παρελθόν, διαχειρίζεται καλύτερα το παρόν και ορίζει ασφαλέστερα το μέλλον του. Η τιμή, ο σεβασμός στην παράδοση, στην ιστορία του σώματος   αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας. Είναι προϋπόθεση απαραίτητη για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Είναι η πρώτη επίσημη θεσμική περιφερειακή έκθεση, την στηρίζουμε ανεπιφύλακτα κι ελπίζουμε να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές» ανέφερε.
Για την αύξηση εγκληματικότητας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ  είπε: «θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω απόλυτα. Η ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχει πολύ μεγάλα αποτελέσματα όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια κι αυτό αποδεικνύεται από το  μεγάλο ποσοστό αποδοχής της δουλειάς της, της κοινωνικής αποστολής της από την κοινωνία. Είμαι ευτυχής ως Αρχηγός για την μεγάλη αποδοχή της κοινωνίας στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.».
Τέλος, για το  αν ο και τα οχήματα αποτελούν τροχοπέδη ο κ. Τσουβάλας απάντησε: «Η δουλειά μας έχει μεγαλύτερη αξία όταν συνεκτιμώνται οι δυσκολίες της παρούσας χρονικής συγκυρίας που ακουμπά όλες τις δράσεις στην πατρίδα μας.»

Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού Ιγνάτιος, ενώ το παρών έδωσαν στρατιωτικές, πολιτικές και τοπικές Αρχές του τόπου  και συγκεκριμένα ο  Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ιωάννης , η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, το προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης και πλήθος κόσμου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης  εξήρε την αγάπη των στελεχών της Αστυνομίας στο έργο τους, αλλά και το μεράκι, για να δημιουργούν πράγματα πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των καθηκόντων τους, «που καταγράφουν την ιστορία και μπορούν να λειτουργήσουν ως υπόδειγμα και για πολλές ακόμα ανάλογες δράσεις. Η Αστυνομία στον τόπο μας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, δεν υπάρχει καχυποψία, αλλά συμπαράσταση και ενότητα, με αποτελέσματα έμπρακτα, όπως είναι η στήριξη των προσφύγων και με την συμπαράσταση του στρατού μας…».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, τέλος, στο κλίμα ενότητας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των φορέων της Μαγνησίας, με σκοπό την διακονία του κάθε ανθρώπου.

 

Εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου στις Μηλιές

Εν τω μεταξύ, με  επισημότητα, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο αγιασμός και τα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου στις Μηλιές.

Στην παραβρέθηκαν ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος ν. Τσουβάλας, ο αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος και ο κλαδάρχης του κλάδου οικονομικών και πληροφορικής.

Η τελετή  ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσαν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Αρχιμανδρίτης Μάξιμος με τον εφημέριο του Ι.Ν. Ταξιαρχών Μηλεών, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός  των επισήμων.

Στη συνέχεια έγινε απονομή τιμητικών πλακετών στον γ.γ. Δημόσιας Τάξης και στον εκπρόσωπο του δημάρχου, που απουσίαζε στην Αθήνα, αντιδημάρχου Ευάγ. Νασιόπουλου, ενώ προσφέρθηκαν καλάθια με τοπικά προϊόντα στον γ.γ. Δημόσιας Τάξης, στον Αρχηγό, τον επιθεωρητή Β. Ελλάδος και στον κλαδάρχη.

Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας από τον κ. Αναγνωστάκη και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου, που μεταφέρθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, όπου οι επίσημοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νέο κτίριο.

Τέλος, δεξίωση προς τιμήν των επισήμων παρέθεσαν στην πλατεία Μηλεών οι συντελεστές του Α.Τ. Ν. Πηλίου.

Σημειώνεται ότι το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου έγινε δωρεά προς την Ελληνική Αστυνομία και διαμορφώθηκε με έξοδα του Δήμου Ν. Πηλίου, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα στεγάζεται στο κτίριο από τις 20 Νοεμβρίου 2017.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση