Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δήμαρχος Ν. Πηλίου: Κάποιοι με τη στάση τους αναστέλλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη στην περιοχή
Δήμαρχος Ν. Πηλίου:  Κάποιοι  με τη στάση τους αναστέλλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη στην περιοχή

Δήμαρχος Ν. Πηλίου: Κάποιοι με τη στάση τους αναστέλλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη στην περιοχή

  Να γίνει στην περιοχή η Σχολή Εμπορικού Ναυτικού

Ένα μεγάλο έργο ς του Παγασητικού Κόλπου επιδιώκει η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου, που αφορά  στην κατασκευή του δικτύου  ς στον παραλιακό άξονα από την Γατζέα έως το . Στις διεκδικήσεις  της περιλαμβάνονται επίσης η  δημιουργία και λειτουργία της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού και  η  δημιουργία καταδυτικού πάρκου.

Τα παραπάνω τόνισε απόψε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νικ. Φορτούνας μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Μηλιές όπου βρέθηκε μαζί με τους αντιδημάρχους.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό ο δήμαρχος είπε πως, με χρηστή διοίκηση, στη δεύτερη θητεία της δημοτικής αρχής ξεπεράστηκαν αντιξοότητες και ορισμένες υποθέσεις ατασθαλιών από το παρελθόν πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ανέφερε πως  στον Δήμο λειτουργούν 17 Τοπικές Κοινότητες  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων , ώστε αυτοί με τη σειρά τους να συμμετέχουν στα κοινά.

Ο κ. Φορτούνας σημείωσε  επίσης πως “δεχθήκαμε κριτική δίκαιη και άλλοτε άδικη”, ενώ εξέφρασε την πικρία του για μερίδα ΜΜΕ και δημοσιογράφων που δεν διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους με να γράφουν ανακρίβειες. «Η σωστή  βοηθάει στη  εδραίωση της δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως συγκρούστηκε με συμφέροντα , όπως π.χ. με τα λατομεία.

Για το Φράγμα Παναγιώτικο είπε πως γίνονται ενέργειες για να λάβει τέλος το πρόβλημα της διαρροής, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία των τριών αλιευτικών καταφυγίων σε , Πλατανιά και , αλλά και στη δημιουργία μαρίνας.

Επίσης είπε πως δίνεται βάρος στη συντήρηση της υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας και στη διάνοιξη νέας, ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των σχολικών αιθουσών και στη λειτουργεία του σχολείου στα Καλά Νερά που είχε απενταχθεί και η δημοτική αρχή το επανένταξε και λειτουργεί.

Για το καταδυτικό πάρκο ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου έκανε λόγο για και κατήγγειλε την αντιπολίτευση που μπλόκαρε μια επένδυση με πολλά οφέλη για την περιοχή, αλλά δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Ακόμη έκανε λόγο για μέγα λάθος που δεν προχώρησε η δημιουργία  των σχολών Εμπορικού Ναυτικού , δεδομένου ότι οι σχολές στη Μηχανιώνα και στον Ασπρόπυργο έχουν ξεπεραστεί και η Μαγνησία διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές. Η πολιτική βούληση υπάρχει σημείωσε ο κ. Φορτούνας και πρόσθεσε ότι το έργο  θα επιδιωχθεί να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που διαθέτει η κάθε περιοχή του Δήμου και που συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό,  αρχιτεκτονικό, ιστορικό, πολιτιστικό και καλαίσθητο κάδρο  και τόνισε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει την πρωτογενή, δευτερογενή και  τριτογενή παραγωγή.

Ωστόσο κατήγγειλε τη στάση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που μπλόκαρε την επένδυση στον Αλατά , προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ που θα εξασφάλιζε  στην περιοχή 300 θέσεις εργασίας  και 700.000 ευρώ έσοδα στο Δήμο, αλλά και δουλειά στους ντόπιους παραγωγούς  που θα προμήθευαν με τα προϊόντα τους την  ξενοδοχειακή μονάδα κυπριακών συμφερόντων.

Επίσης επέκρινε τη στάση του δασάρχη Νικ. Ντίτορα που χαρακτήρισε την Πρασούδα δασική έκταση, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν έγγραφα με τα οποία φαίνεται ότι η νησίδα ανήκει στην πρώην κοινότητα Τρικέρων και τόνισε: «Κάποιοι  με τη στάση τους αναστέλλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη στην περιοχή».

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου πρόσθεσε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί στο Δήμο Λιμενικό Ταμείο, ενώ αναφέρθηκε και στο αίτημα για παρεμβάσεις σε ζώνη αιγιαλού, τονίζοντας  ότι – Λιμενικό και Κτηματική Υπηρεσία μπορούν να γνωμοδοτούν για κάποια παρέμβαση και να μην παρατηρείται αυτός ο  τραγέλαφος.

Κλείνοντας εξήρε τη δημοτική  ομάδα, για τη  χημεία που τη διακρίνει , αλλά και για το έργο που παρέχεται  στον τουρισμό , στην και στον κοινωνικό τομέα και επισήμανε ότι ως αδέσμευτη θα συνεχίσει στο τιμόνι του δήμου και μετά το 2019.

Δείτε τον  απολογισμό του δημάρχου Νοτίου Πηλίου και τον προγραμματισμο δράσης  στο παρακάτω video.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση