Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το Δημαρχείο πρότειναν οι μειοψηφίες για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής
Το Δημαρχείο πρότειναν οι μειοψηφίες για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής

Το Δημαρχείο πρότειναν οι μειοψηφίες για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής

Αρνητικά ψήφισαν οι μειοψηφίες όσον αφορά στην επιλογή του χώρου για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου στο «Αχίλλειον», κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε να γίνει ο απολογισμός στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ή εκδηλώσεων, ενώ και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. , δήλωσε ότι ο φυσικός χώρος των δημοτικών συμβουλίων είναι η αίθουσα των συνεδριάσεων κι όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να παρακολουθήσει.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. άνος, έκανε λόγο για φιέστα κι όπως είπε «τέτοιου είδους απολογισμό δεν χρειάζεται το Δ.Σ. και δε θα συμμετέχουμε».

Η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» και η παράταξη «» ψήφισαν λευκό και οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνητικά.

Εν τω μεταξύ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, έκανε λόγο για έγγραφα που αποστέλλονται από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες ενέργειες και οι ΟΤΑ να μην εκφράζονται, ενώ στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός ότι εργολάβος κοινοποιεί έγγραφα στους επικεφαλής των παρατάξεων. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριζόμαστε όλη αυτή ην αλληλογραφία. Υπάρχει η σχετική κατάθεση των εγγράφων» είπε χαρακτηριστικά, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. άνο να επισημαίνει ότι ο εργολάβος σε έγγραφό του καθιστά υπεύθυνους όλους τους συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την δικαστική διαμάχη που έχει με τον Δήμο Βόλου.

Στη συνέχεια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νικ. Χαυτούρας, ενημέρωσε το σώμα ως πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, ότι το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί θόρυβος με την «περαιτέρω όπως είπε υποβάθμιση κι απαξίωση της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της πρωτοβάθμιας που έχουν δημιουργηθεί τραγικά προβλήματα, με ψεις οδηγών ασθενοφόρων, στις φαρμακευτικές δαπάνες».

Ο κ. Χαυτούρας συμπλήρωσε ότι τα θέματα αυτά, αναδείχθηκαν και στη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα παρουσία των Δημάρχων του Νομού και του Προέδρου της ΠΕΔ κ. Κωτσού.

Ο ίδιος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι σε ετοιμότητα ακόμη όπως είπε και «για πιθανή συνδικαλιστική δίωξη γιατί ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε επίσημη συνέντευξη, είπε ότι θα ελεγχθούν πειθαρχικά δηλώσεις περί γενοκτρονίας, επειδή είπα ότι οι πολιτικές αυτές οδηγούν σε γενοκτονία». τον φοβάμαι λίγο γι' αυτό που είπε είναι και λίγο στα χαμένα

Ο πρόεδρος του Σώματος, αναφερόμενος στη που έγινε με τον κ. Κωτσό, συμπλήρωσε ότι αναδείχθηκαν τα προβλήματα στα Κ.Υ. και στο ΠΕΔΥ, θα ακολουθήσει ειδικό συνέδριο της στο Βόλο όπου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και θα αναδειχθεί κι αυτό το θέμα, ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τον Υπουργό Υγείας.

Κατά πλειοψηφία η αγορά ακινήτου στον Άγιο Στέφανο

Ακολούθησε το θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, με την αποχώρηση του Γ. Μουλά, που κατέβηκε από την έδρα λόγω κωλύματος, αφού θα συζητούνταν το θέμα του κωδικού 100.00 ευρώ για αγορά εκτάσεων στον Άγιο Στέφανο και προήδρευσε ο Μαργ. Πατσιαντάς.

Οι μειοψηφίες ψήφισαν αρνητικά, αν και ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου εξήγησε ότι το θέμα θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση και ότι σήμερα είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. «Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι και δεν εξυπηρετούμε κανέναν.
Οι ορκωτοί εκτιμητές εκτίμησαν το ακίνητο στις 200.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι γίνεται το πρώτο βήμα για υλοποίηση θέματος, το οποίο χαρακτήρισε σκάνδαλο και τακτοποίηση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων του κ. Μουλά στον οικοδομικό συνεταιρισμό, ενώ έκανε λόγοι για ορισμό της κατάχρησης εξουσίας και το καταψήφισε.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι με αυτό το τίμημα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να έχει ο Δήμος αυτό το περιουσιακό στοιχείο και πρόσθεσε: « Ήμασταν οι μόνοι που είπαμε ναι με συμβολικό όμως τίμημα. Δεν θα ικανοποιήσουμε εμείς ως δήμος μια μερίδα πολιτών. Είναι στα όρια της παρανομίας αυτό που πάει να γίνει.»

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ.Νάνος ψήφισε λευκό για την αναμόρφωση , ενώ τον συγκεκριμένο κωδικό τον καταψήφισε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. ψήφισε αρνητικά και διευκρίνισε: «Τα 30-40 χιλ. ευρώ που λέγατε έγιναν 100.000 , δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου αλλά μια ομάδας ανθρώπων όπως και του Γ. Μουλά που εξαιρέθηκε από τη συζήτηση. Η απόφαση κινείται στα όρια της νομιμότητας.

Μάλιστα στηλίτευσε τον όγκο και το πλήθος των φωτιστικών και λαμπιονιών που τοποθετεί η Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να διοχετευτούν αλλού.

Ο κ. Θεωδώρου ζήτησε από τον κ. Γαργάλα να μην λαϊκίζει κι όπως είπε «Αν σας αρέσουν άλλες πόλεις, να πάτε να μείνετε εκεί.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιάσων Αποστολάκης είπε –μεταξύ άλλων- ότι πιέζεται η δημοτική αρχή να κλείσει το θέμα πριν το 2017.

Τέλος ο Γ. Μουλάς τόνισ εότι δεν ειναι σκάνδαλο να πάρεις 25 στρέματα εντός σχεδίου ποληυς να αξιοποιηθέι η περιοχή. τα εςπιπλεον χρήματα θα επιστραφουν στον Δήμο Βόλου. Κακο για την πόλη τα μικροπαραταξιακά έναντι του καλου της πολης, η οποία έχει απωλέσει πολλες ευκαιρίες. Τσα περι σκανδάλου τα επισρέφω στην κα Οικονόμου, που όταν ήταν στη δημοτική αρχή τους το είχαμε δώσει τζάμπα, χωρίς ΕΝΦΙΑ κ.λπ και δεν το θέλησαν.

Μπορούμε να το πουλήσουμε σε ιδιώτες αύριο αλλά θα είναι έγκλημα για τις επόμενες γενιές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση