Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Στο Πολυκλαδικό  βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημ. Μπαξεάκης που επισκέπτεται  το Βόλο κι αναμένεται να δει τις δημιουργίες των μαθητών ΕΠΑΛ της Μαγνησίας   στο πλαίσιο της 2ης Μαθητικής Έκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που ξεκινά στην παραλία του σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου και  θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 του μήνα.

Ο υφυπουργός  ξεκίνησε την περιοδεία του με ομιλία προς τους καθηγητές, και γονείς τεσσάρων σχολείων του πρώην Πολυκλαδικού.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι  ο μεγάλος στόχος του υπουργείου Παιδείας «για να καταφέρουμε να γίνει στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας  μια ισότιμη επιλογή για τους και τις μαθήτριες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία του υπουργείου θέλει να είναι σε επαφή με την κοινωνία, να συζητάει με τους εκπαιδευτικούς, με τους μαθητές, να βλέπουν τι επιπτώσεις έχουν στην καθημερινότητα των σχολείων τα που αποφασίζει και νομοθετεί και να ακούν τις απόψεις των ανθρώπων που επηρεάζονται από τις αποφάσεις της.

Ο κ. Μπαξεάκης είπε ότι κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι έχουν γίνει βήματα στα θέματα της Παιδείας, ενώ, σχολιάζοντας την τη 2η μαθητική επαγγελματικής εκπαίδευσης που θα λειτουργήσει στην παραλία του , τόνισε ότι στα ΕΠΑΛ γίνονται πάρα πολλά σημαντικά πράγματα και η ευθύνη όλων είναι, αυτά να γίνουν γνωστά.

Τέλος, για τις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία των Βορείων Σποράδων, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο υπουργός θα ανακοινώσει μετά τον Αύγουστο το χρονοδιάγραμμα, τους αριθμούς και το σύστημα των διορισμών. Όπως είπε «για την επόμενη χρονιά θα πάρουμε ορισμένα , ώστε η στελέχωση των νησιών να γίνεται πιο έγκαιρα».

Λεπτομερώς, σε θέματα εκπαίδευσης και σε ειδικά θέματα της Μαγνησίας ο υφυπουργός θα αναφερθεί  στην αυριανή συνέντευξη Τύπου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση