Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Στο Πολυκλαδικό  βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημ. Μπαξεβανάκης που επισκέπτεται  το Βόλο κι αναμένεται να δει τις δημιουργίες των μαθητών ΕΠΑΛ της ς   στο πλαίσιο της 2ης Μαθητικής Έκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που ξεκινά στην παραλία του Βόλου σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου και  θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 του μήνα.

Ο υφυπουργός  ξεκίνησε την περιοδεία του με ομιλία προς τους καθηγητές, και γονείς τεσσάρων σχολείων του πρώην Πολυκλαδικού.

Σε του τόνισε ότι η αναβάθμιση της επαγγελματικής ς είναι  ο μεγάλος στόχος του «για να καταφέρουμε να γίνει στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας  μια ισότιμη για τους μαθητής και τις μαθήτριες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η του υπουργείου θέλει να είναι σε επαφή με την κοινωνία, να συζητάει με τους εκπαιδευτικούς, με τους , να βλέπουν τι επιπτώσεις έχουν στην καθημερινότητα των σχολείων τα μέτρα που αποφασίζει και νομοθετεί και να ακούν τις απόψεις των ανθρώπων που επηρεάζονται από τις αποφάσεις της.

Ο κ. Μπαξεβανάκης είπε ότι κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι έχουν γίνει βήματα στα θέματα της Παιδείας, ενώ, σχολιάζοντας την τη 2η μαθητική έκθεση επαγγελματικής ς που θα λειτουργήσει στην παραλία του Βόλου, τόνισε ότι στα ΕΠΑΛ γίνονται πάρα πολλά σημαντικά πράγματα και η ευθύνη όλων είναι, αυτά να γίνουν γνωστά.

Τέλος, για τις αντιδράσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία των Βορείων Σποράδων, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο υπουργός θα ανακοινώσει μετά τον Αύγουστο το χρονοδιάγραμμα, τους αριθμούς και το σύστημα των διορισμών. Όπως είπε «για την επόμενη χρονιά θα πάρουμε ορισμένα μέτρα, ώστε η στελέχωση των νησιών να γίνεται πιο έγκαιρα».

Λεπτομερώς, σε θέματα εκπαίδευσης και σε ειδικά θέματα της ς ο υφυπουργός θα αναφερθεί  στην αυριανή συνέντευξη Τύπου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση