Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Δημ. Μπαξεβανάκης: Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Στο Πολυκλαδικό  βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημ. Μπαξεβανάκης που επισκέπτεται  το Βόλο κι αναμένεται να δει τις δημιουργίες των μαθητών ΕΠΑΛ της Μαγνησίας   στο πλαίσιο της 2ης Μαθητικής Έκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που ξεκινά στην του Βόλου σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου και  θα διαρκέσει μέχρι την 13 του μήνα.

Ο υφυπουργός  ξεκίνησε την περιοδεία του με προς τους καθηγητές, μαθητές και γονείς τεσσάρων σχολείων του πρώην Πολυκλαδικού.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι  ο μεγάλος στόχος του «για να καταφέρουμε να γίνει στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας  μια ισότιμη επιλογή για τους μαθητής και τις μαθήτριες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία του υπουργείου θέλει να είναι σε επαφή με την κοινωνία, να συζητάει με τους εκπαιδευτικούς, με τους μαθητές, να βλέπουν τι επιπτώσεις έχουν στην καθημερινότητα των σχολείων τα μέτρα που αποφασίζει και νομοθετεί και να ακούν τις απόψεις των ανθρώπων που επηρεάζονται από τις αποφάσεις της.

Ο κ. Μπαξεβανάκης είπε ότι κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι έχουν γίνει βήματα στα θέματα της Παιδείας, ενώ, σχολιάζοντας την τη 2η μαθητική έκθεση επαγγελματικής εκπαίδευσης που θα λειτουργήσει στην του Βόλου, τόνισε ότι στα ΕΠΑΛ γίνονται πάρα πολλά σημαντικά πράγματα και η ευθύνη όλων είναι, αυτά να γίνουν γνωστά.

Τέλος, για τις αντιδράσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τα κενά που υπάρχουν στα των Βορείων Σποράδων, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο θα ανακοινώσει μετά τον Αύγουστο το χρονοδιάγραμμα, τους αριθμούς και το σύστημα των διορισμών. Όπως είπε «για την επόμενη χρονιά θα πάρουμε ορισμένα μέτρα, ώστε η στελέχωση των νησιών να γίνεται πιο έγκαιρα».

Λεπτομερώς, σε θέματα εκπαίδευσης και σε ειδικά θέματα της Μαγνησίας ο υφυπουργός θα αναφερθεί  στην αυριανή Τύπου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση