Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Δηλώσεις Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη καταζητούμενων ατόμων στη Ν.Αγχίαλο
Δηλώσεις Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη καταζητούμενων ατόμων στη Ν.Αγχίαλο

Δηλώσεις Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη καταζητούμενων ατόμων στη Ν.Αγχίαλο

Σε προχώρησε σήμερα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, σχετικά με τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου για τη σύλληψη καταζητούμενων ατόμων.

Χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο συστηματικών και μεθοδικών ερευνών, κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να εντοπίσει στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, τρεις (3) ημεδαπούς, που έχουν απασχολήσεις κατ' επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές και εμπλέκονται σε σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α Μ.), συνελήφθησαν χθες (29-05-2015) δύο εξ αυτών, ηλικίας 37 και 45 ετών, ενώ ο τρίτος βρέθηκε νεκρός.

Ως προς την εξέλιξη των ερευνών και το χρονικό του εντοπισμού των δραστών, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της ς, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες ότι στις δύο πρόσφατες ληστείες στην περιοχή της Λάρισας (σε Φαρκαδόνα την 2 Απριλίου και σε Αμπελώνα την 30 Απριλίου) συμμετείχε και άτομο που καταζητείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ότι διαμένει και κινείται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, χθες το πρωί (29-05-2015), εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στον Βόλο, άτομο το οποίο προσομοίαζε με 34χρονο καταζητούμενο για ληστεία, υπόθαλψη εγκληματία, κλοπή, πλαστογραφία και άλλα , ο οποίος ήταν συνεργός του καταζητούμενου με Ένταλμα Σύλληψης Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε να οδηγεί φορτηγό όχημα NISSAN NAVARA, στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμα άτομα. Το όχημα έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, ενώ φορτηγό NISSAN NAVARA, με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, είχε εντοπιστεί στις ληστείες σε Αμπελώνα και Φαρκαδόνα.

Τα τρία άτομα κατέληξαν στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς, σε διώροφη οικία που βρίσκεται εντός περιφραγμένου χώρου, με μαντρότοιχο ύψους δύο (2) μέτρων, σε χωματόδρομο, παραπλεύρως της ς Οδού ς-Βόλου.

Η συγκεκριμένη οικία τέθηκε σε διακριτική και την 16:00 ώρα πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Ε.Κ.Α.Μ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία Εισαγγελέα, με σκοπό την σύλληψη των ατόμων που βρίσκονταν εντός.

Μετά την ανάπτυξη των δυνάμεων της Ε.Κ.Α.Μ. στον προαύλιο χώρο της οικίας, ζητήθηκε από τους άντρες που βρίσκονταν στο εσωτερικό της να παραδοθούν. Άντρας βγήκε στο μπαλκόνι, φέροντας σακίδιο πλάτης και κρατώντας όπλο τύπου Kalashnikov. Αφού ζήτησε διαβεβαίωση για τη σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να παραδοθούν, δήλωσε ότι άντρας εντός της οικίας είχε αυτοκτονήσει. Επισημαίνεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν ακουστεί πυροβολισμοί από το εσωτερικό της οικίας.

Μετά από δέκα λεπτά περίπου, δύο άντρες εξήλθαν της οικίας άοπλοι και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά την είσοδο των ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ. στην οικία, προς διασφάλιση του χώρου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πράγματι νεκρός άντρας.

Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε και διακριβώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο καταζητούμενο, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και οι δύο συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχαν (Δ.Α.Ε.Ε.Β και Ε.Κ.ΑΜ) δεν έκαναν χρήση του οπλισμού τους.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στην οικία στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς, έχουν εντοπιστεί τα ακόλουθα:

  • Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov
  • Τέσσερα πιστόλια
  • Τέσσερις κάλυκες
  • Στον προαύλιο χώρο της οικίας 3 οχήματα τα οποία είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα:

-όχημα VW PASSAT CC, το οποίο είχε κλαπεί από 12-05-2015,

-όχημα JAGUAR X-TYPE, το οποίο είχε κλαπεί από 21-12-2013 και

-όχημα NISSAN NAVARA , το οποίο είχε κλαπεί από 19-01-2015.

Τα ανευρεθέντα και κατασχεθέντα πειστήρια μεταφέρονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξερεύνησή τους.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – ς.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούν σύλληψης για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, για παράνομη βία και άλλα . Μάλιστα, το 2009 είχε επικηρυχθεί για τη δράση του, μαζί με δύο ακόμα άτομα, με το ποσό των 600.000€.

Σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούν σύλληψης για συμμετοχή σε ληστείες, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, εκρηκτικών και ναρκωτικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται».

Κατηγορίες για τρεις βαριές κακουργηματικές πράξεις

Εν τω μεταξύ, την πόρτα του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών πέρασαν το απόγευμα του Σαββάτου οι ληστές που συνελήφθησαν στη Νέα Αγχίαλο. Εκεί τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρεις βαριές κακουργηματικές πράξεις. Την Κυριακή στον Εισαγγελέα Εφετών.

Οι δύο ληστές κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή. Οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν την Κυριακή και στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση