Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δίλημμα πρωθυπουργίας από Μεϊμαράκη
Δίλημμα πρωθυπουργίας από Μεϊμαράκη

Δίλημμα πρωθυπουργίας από Μεϊμαράκη

«Εγώ ή ο Τσίπρας». Στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τους να επιλέξουν την Κυριακή πρωθυπουργό απαντά ο πρόεδρος της Ευ. Μεϊμαράκης, θέτοντας πλέον το δίλημμα επί προσωπικού.

«Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα», δήλωσε χθες, δίλημμα που θα επαναλάβει και μέχρι την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, σε συνδυασμό και με τα νέα τηλεοπτικά μηνύματα της Ν.Δ. που οικοδομούνται πάνω στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ.

Παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο του πρωθυπουργού καταγράφεται, δημοσκοπικά, σε χαμηλότερη σειρά στις προτεραιότητες των πολιτών έναντι των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων (σ.σ. πλέον αναδεικνύεται η ανάγκη σταθερής ς), στη Ν.Δ. μοιάζουν αποφασισμένοι να παίξουν το χαρτί του κ. Μεϊμαράκη, τα ποιοτικά στοιχεία για τον οποίο (δημοφιλία κ.ά.) εμφανίζουν εντυπωσιακή βελτίωση. Στη Συγγρού αναμένουν και τη δημοσκοπική αποτύπωση της τηλεμαχίας, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε και τη μετριοπάθειά του, αλλά και την ετοιμότητά του να αναλάβει τις ευθύνες διας.

Η προσπάθεια της Ν.Δ. θα βασιστεί όχι μόνον στην περαιτέρω αποδόμηση της ς του κ. Τσίπρα («βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια ομολογία ψεύδους, εξαπάτησης, ανικανότητας και αποτυχίας τόσο στη διακυβέρνηση, όσο και στη διαπραγμάτευση», ήταν το «γαλάζιο» σχόλιο για το του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στην ανάδειξη θεμάτων που «διατρέχουν» οριζόντια το πολιτικό σύστημα, όπως αυτό της ς μετανάστευσης.

Η Ν.Δ. επέλεξε χθες να αναδείξει το ζήτημα των παράνομων μεταναστών (σ.σ. όχι προσφύγων από τη ) που συγκεντρώνονται σε πλατείες (πλ. Βικτωρίας), σχολιάζοντας ότι οι συνεταίροι της ς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έστω και τώρα, που παραιτήθηκαν, οφείλουν να καταλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τις σοβαρές πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση