Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δειλά σήματα συναίνεσης από Τσίπρα
Δειλά σήματα συναίνεσης από Τσίπρα

Δειλά σήματα συναίνεσης από Τσίπρα

Άνοιγμα προς τις δυνάμεις της ς, στην κατεύθυνση επίτευξης μιας μίνιμουμ ευρύτερης ς συναίνεσης και συνεννόησης, περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός, Αλ. ς, στη που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Πρ. Παυλόπουλο. «Στα κρίσιμα θέματα, στο προσφυγικό, στα μεγάλα εθνικά θέματα, το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, το ονοματολογικό. Και βεβαίως, σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα: το ασφαλιστικό, η Παιδεία, πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης συνεννόηση. Και θα ήθελα με αυτή την έννοια να σας ζητήσω από τη θέση σας και το κύρος σας και τον πολιτειακό ρόλο σας να συμβάλλετε σ' αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο κ. ς απευθυνόμενος προς τον κ. Παυλόπουλο.

Καθώς η αναφορά αυτή ήρθε την επομένη του πρώτου ρήγματος στην κυβερνητική πλειοψηφία και της απώλειας δύο εδρών, από ορισμένες πλευρές αξιολογήθηκε ως πιθανή προσπάθεια προσέγγισης προς την , με στόχο την κοινοβουλευτική στήριξη στα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια που πρέπει να περάσει η από τη , ακόμα και ως αναφορά που θα μπορούσε να προδιαγράφει σχεδιασμούς για αναδιάταξη του κυβερνητικού συνασπισμού με την προσθήκη και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Τσίπρα έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εκτιμήσεις αυτές. «Δεν ψάχνουμε στήριξη στο κατεστημένο» ανέφεραν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού αφορούν μια προσπάθεια συνεννόησης με άλλες πολιτικές δυνάμεις στα μεγάλα ζητήματα που έχει μπροστά της η χώρα, στο πλαίσιο μιας περισσότερο ορθολογικής λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών. Της επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσαφηνισθεί με ποιους όρους θα επιδιωχθεί αυτή η εθνική συνεννόηση.

Πάντως, ο κ. Παυλόπουλος από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι η δική του συμβολή είναι επιβεβλημένη. «Είναι δέσμια αρμοδιότητα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία απορρέει από το Σύνταγμα» επισήμανε, ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος ότι «σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, όπως έδωσαν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις τη μάχη για να κρατήσει η Ελλάδα την της, όπως της αρμόζει, με βάση και τις θυσίες του λαού μας, είμαι βέβαιος ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση