Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί ήταν νεκρό για 50 λεπτά», κατέθεσε νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου
Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί ήταν νεκρό για 50 λεπτά», κατέθεσε νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου

Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί ήταν νεκρό για 50 λεπτά», κατέθεσε νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου

«Το παιδί ήταν νεκρό για πενήντα λεπτά» κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η νοσηλεύτρια του «Καραμανδάνειου» που είχε σπεύσει στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη όταν το κοριτσάκι έπαθε την ανακοπή που την άφησε τετραπληγική, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό της.

Η Ελευθερία Πετσάβα, που είχε βάρδια στο «Καραμανδάνειο» στις 10 και 11 Απριλίου , όταν είχε εισαχθεί η Τζωρτζίνα, είπε στο για όσα προηγήθηκαν του δραματικού περιστατικού που άφησε τετραπληγικό το παιδί.

Η κ. Πετσάβα κατέθεσε ότι όταν πήγε για τη βάρδια της το παιδί είχε ήδη εισαχθεί δύο ημέρες πριν, στις 8 Απριλίου . Η μάρτυρας, εξεταζόμενη, είπε πως η κλινική της Τζωρτζίνας ήταν καλή και δεν έδειχνε ότι μπορεί να έχει αυτή την εξέλιξη: «Δεν ήταν ένα παιδί που απασχολούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Σάββατο 10 Απριλίου φώναξε η μητέρα ότι το παιδί έχει ένα επεισόδιο. Τρέξαμε με τους γιατρούς και το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και είχε χαμηλό κορεσμό. Η φώναξε το όνομα του παιδιού για να δει αν ανταποκρίνεται. Το παιδί συνήλθε και του έβαλαν οξυγόνο», κατέθεσε η κ. Πετσάβα για το περιστατικό μία ημέρα πριν από την ανακοπή.

ια την Κυριακή 11 Απριλίου, οπότε η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, η μάρτυρας είπε ότι στις 7 το απόγευμα άκουσε το κουδούνι από το δωμάτιο όπου βρισκόταν το παιδί με τη μητέρα του και πήγε πιστεύοντας πως θα είναι κάτι απλό: «Οταν συμβαίνει κάτι σοβαρό βγαίνουν στον διάδρομο και φωνάζουν. Είδα τη μητέρα να μου κουνάει τα χέρια χωρίς να μιλάει. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν κάτι σοβαρό. Το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού. Ηταν ωχρό και δεν είχε το ρινικό οξυγόνο. Το μόνιτορ έδειχνε παύλες. Κάναμε ΚΑΡΠΑ και μετά από 50 λεπτά, περίπου, άρχισε να δείχνει το μόνιτορ έναν ελαφρύ σφυγμό… Το παιδί ήταν νεκρό για πενήντα λεπτά. Είχε αρχίσει να φαίνεται και στην όψη, ήταν λευκό. Επειτα από 50-55 λεπτά έπιασε το μόνιτορ έναν ασθενικό σφυγμό», κατέθεσε.

Η μάρτυρας κλήθηκε από την πρόεδρο να δώσει ακριβή περιγραφή πώς βρήκε την Τζωρτζίνα, και απάντησε πως «ήταν στη μέση και προς τα κάτω του κρεβατιού. Ήταν αναίσθητο και πανιασμένο».

: ιατί λέτε στην ανακριτική κατάθεση για το επεισόδιο του Σαββάτου ότι αυτό σίγουρα δεν ήταν επεισόδιο σπασμών;

Μάρτυρας: Είχε κλειστά μάτια. Δεν ήταν γυρισμένα. Τα παιδί δεν είχε έντονη κίνηση. Συνήθως δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε (από τις ανεξέλεγκτες κινήσεις που κάνουν).

Πρόεδρος: Την Κυριακή πού βρισκόταν το οξύμετρο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Το πρώτο που κοίταξα ήταν το πρόσωπο του παιδιού. Θυμάμαι σίγουρα ότι δεν φορούσε το ρινικό οξυγόνο.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό;

Μάρτυρας: Ηταν βγαλμένη η συσκευή, όχι μόνο το κομμάτι που συνδέεται με το σώμα του παιδιού.

Πρόεδρος: Η μητέρα πού βρισκόταν;

Μάρτυρας: Της είπαμε να περάσει έξω.

Πρόεδρος: Το δίπλα δωμάτιο;

Μάρτυρας: Δεν βγήκαν ποτέ. Ούτε να δουν τι γίνεται με τόση φασαρία. Μας έκανε εντύπωση θυμάμαι.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημερώθηκε από τη γιατρό που συμμετείχε στην ομάδα ότι το παιδί σώθηκε και πήγε μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη στο γραφείο των γιατρών για να τους ευχαριστήσουν.

Εισαγγελέας: Είπατε πως το οξύμετρο είχε παύλα. Πότε δείχνει παύλα;

Μάρτυρας: Όταν είναι βγαλμένο ή όταν ο είναι νεκρός.

Εισαγγελέας: Αυτό κάνει ήχο; Χαμηλώνει;

Μάρτυρας: Κάνει, ναι.

Εισαγγελέας: Το είχε χαμηλώσει η κατηγορουμένη;

Μάρτυρας: Έχουν έντονο θόρυβο τα οξύμετρα, αλλά οι γονείς μας ρωτάνε αν θέλουν να το χαμηλώσουν. Εδώ δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο.

Εισαγγελέας: Μπήκατε στο δωμάτιο, ποια ήταν η πρώτη σας κίνηση;

Μάρτυρας: Έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς.

Εισαγγελέας: Αφήσατε το παιδί, δηλαδή;

Μάρτυρας: αι, πήγα να φωνάξω τους γιατρούς.

Εισαγγελέας: Η μητέρα πώς ήταν; Είχε καταλάβει ότι ήταν σοβαρό;

Μάρτυρας: Εξω καθόταν, σε ένα σκαλάκι. Ανήσυχη φαινόταν.

Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση