Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δίκη Χρυσής Αυγής: Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή σε Μίχο – Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή σε Μίχο – Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή σε Μίχο – Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον κθέν με αναστολή επιβλήθηκε στον ευρω Ιωάννη Λαγό και τον πρώην της Χρυσής Αυγής ίκο Μίχο που κρίθηκαν ένοχοι για αυτουργία σε επικίνδυνη για την στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε, αντίστοιχα, ποινές φυλάκισης, συνολικά 11 μηνών στον καθένα, σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη και οπλοχρησία , ενώ στον πέμπτο από τους κριθέντες ενόχους, με αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Το δικαστήριο νωρίτερα κήρυξε ενόχους τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση και απάλλαξε, λόγω παύσης της δίωξης, τους υπόλοιπους δύο. Απαλλακτική ήταν η απόφασή του για όλους τους κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ς αυτουργίας σε αυτήν.

Ως προς την αναγνώριση των ελαφρυντικών το δικαστήριο δέχθηκε μόνον για έναν κατηγορούμενο ελαφρυντική περίσταση, αρνούμενο και πάλι την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο ποινικό κώδικα. Κατά την εισαγγελέα η νέα διάταξη «απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος τον νόμο. Ακόμα κι αν είχαμε καταδίκη για ελαφρύ πλημμέλημα, θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση