Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δίκη Χρυσής Αυγής: Άλλαξε η πρόταση της Εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά
Δίκη Χρυσής Αυγής: Άλλαξε η πρόταση της Εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άλλαξε η πρόταση της Εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά

Την ελφρυντικών σε όλους τους κτηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα αλλά και για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πρότεινε τελικά η της έδρας Αδαμαντία .

Η Εισαγγελέας βελτίωσε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, προτείνοντας την του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου ( όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα που άλλαξε τον Ιούνιο του 2019) για τους εξής κατηγορούμενους:

– Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα

– Όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως Φύσσα και λοιπά.

Αρχικά η ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ( έτσι το λέει ο νέος κώδικας) μόνο για τους  στους κατηγορούμενους πρώην Ευστάθιο Μπούκουρα  Δημήτρη Κουκούτση  και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. ια τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Η εισαγγελέας υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού  πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά»Προτείνω την απόρριψη όλων των αιτημάτων.

Μετά όμως τις δευτερολογίες των δικηγόρων και την υποβολή νέων αιτημάτων με βάση τον παλιό ποινικό κώδικα η εισαγγελική πρόταση άλλαξε. Όμως η πρόταση της δεν αφορά εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση