Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ
Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ

Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της δικαίωσε μεν την εταιρεία «» που είχε προσφύγει δικαστικά για την απόφαση του αρμοδίου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τις εξόρυξης,  αλλά παράλληλα έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον υπουργό (και τη ) να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για το θέμα.

Η «» είχε προσφύγει στο , όπως και σωματεία εργαζομένων αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της περιοχής,  ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού, με την οποία στις 19 Αυγούστου του 2015 είχαν ανασταλεί ορισμένες εργασίες στα μεταλλεία ς, με την επίκληση ς περιβαλλοντικών όρων και σχετικών διαδικασιών.

Το ανώτατο , μετά από πολλές διασκέψεις επί του θέματος, σε απόφαση, δικαιώνοντας την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και ακυρώνοντας την απόφαση του υπουργού περί αναστολής των εργασιών εξόρυξης.

Αλλά, παράλληλα, ξαναστέλνει πίσω την όλη υπόθεση (την αναπέμπει στη όπως λέγεται νομικά) προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για τα θέματα που έχουν ανακύψει  και για να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες στα μεταλλεία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση