Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ
Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ

Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της δικαίωσε μεν την εταιρεία που είχε προσφύγει δικαστικά για την του αρμοδίου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τις εξόρυξης,  αλλά παράλληλα έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον υπουργό (και τη ) να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για το θέμα.

Η είχε προσφύγει στο ΣτΕ, όπως και σωματεία εργαζομένων αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της περιοχής,  ζητώντας να ακυρωθεί η του υπουργού, με την οποία στις 19 Αυγούστου του 2015 είχαν ανασταλεί ορισμένες στα μεταλλεία Χαλκιδικής, με την επίκληση παράβασης περιβαλλοντικών όρων και σχετικών διαδικασιών.

Το ανώτατο , μετά από πολλές διασκέψεις επί του θέματος, σε απόφαση, δικαιώνοντας την εταιρεία και ακυρώνοντας την απόφαση του υπουργού περί αναστολής των εργασιών εξόρυξης.

Αλλά, παράλληλα, ξαναστέλνει πίσω την όλη υπόθεση (την αναπέμπει στη όπως λέγεται νομικά) προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για τα θέματα που έχουν ανακύψει  και για να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες στα μεταλλεία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση