Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ
Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ

Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» από το ΣτΕ

Η Ολομέλει του Συμβουλίου της Επικρτείας με απόφασή της δικαίωσε μεν την εταιρεία που είχε προσφύγει για την του αρμοδίου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τις εργασίες εξόρυξης,  αλλά παράλληλα έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον υπουργό (και τη διοίκηση) να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για το θέμα.

Η είχε προσφύγει στο , όπως και εργαζομένων αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της περιοχής,  ζητώντας να ακυρωθεί η του υπουργού, με την οποία στις 19 Αυγούστου του 2015 είχαν ανασταλεί ορισμένες εργασίες στα μεταλλεία Χαλκιδικής, με την επίκληση παράβασης περιβαλλοντικών όρων και σχετικών διαδικασιών.

Το ανώτατο δικαστήριο, μετά από πολλές διασκέψεις επί του θέματος, καξε σε απόφαση, δικαιώνοντας την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και ακυρώνοντας την απόφαση του υπουργού περί αναστολής των εργασιών εξόρυξης.

Αλλά, παράλληλα, ξαναστέλνει πίσω την όλη υπόθεση (την αναπέμπει στη διοίκηση όπως λέγεται νομικά) προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για τα θέματα που έχουν ανακύψει  και για να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες στα μεταλλεία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση