Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Δίκαιη ανάπτυξη» και ΔΕΘ επί τάπητος στο κυβερνητικό συμβούλιο
«Δίκαιη ανάπτυξη» και ΔΕΘ επί τάπητος στο κυβερνητικό συμβούλιο

«Δίκαιη ανάπτυξη» και ΔΕΘ επί τάπητος στο κυβερνητικό συμβούλιο

Η «δίκιη νάπτυξη», που, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αποτελέσει την βάση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, αλλά και ο εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής ς στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη .

Οπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, ενόψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό με σκοπό να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της ς και θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.

Επί τάπητος στη τέθηκε ακόμη το νομοθετικό έργο της ς για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της ς, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά τα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά τη στρατηγική για την αξιολόγηση και την , όσο και σε ότι αφορά τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση