Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Δίκαιη ανάπτυξη» και ΔΕΘ επί τάπητος στο κυβερνητικό συμβούλιο
«Δίκαιη ανάπτυξη» και ΔΕΘ επί τάπητος στο κυβερνητικό συμβούλιο

«Δίκαιη ανάπτυξη» και ΔΕΘ επί τάπητος στο κυβερνητικό συμβούλιο

Η «δίκαιη ανάπτυξη», που, σύμφωνα με κυβερνητικές , θα αποτελέσει την βάση της κυβερνητικής οικονομικής ς, αλλά και ο εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής ς στο Μέγαρο , υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως αναφέρουν κύκλοι του , ενόψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό με σκοπό να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η .

Επί τάπητος στη τέθηκε ακόμη το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη και την της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικά για τη δεύτερη , σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά τη στρατηγική για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση