Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο πρώην ταμίας του Δ. Βόλου
Δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο πρώην ταμίας του Δ. Βόλου

Δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο πρώην ταμίας του Δ. Βόλου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του πρώην ταμία του Δήμου Βόλου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ΄εξακολούθηση με την επιβαρυντική περίσταση περί καταχραστών του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο πρώην ταμίας σε περίπτωση που κριθεί ένοχος από το Δικαστήριο κινδυνεύει με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, καθώς το αδίκημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Σημειώνεται πως είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του στην Εισαγγελία του Βόλου, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου Θάνο Θεοδώρου.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κατά του πρώην ταμία, και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας από τον Φεβρουάριο του 2018.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2018 ο κ. Θεοδώρου είχε καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα και μαζί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία που έφτανε τις 230.000€.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου.

Το έλλειμμα στα ταμεία, αποκαλύφθηκε μετά από ενδείξεις που είχε επικαλεστεί ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ.

Ο πρώην ταμίας φέρεται να καταχράστηκε ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ, ποσό για το οποίο αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, το προσεχές διάστημα.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση