Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διήμερο με βροχές- καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική
Διήμερο με βροχές- καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Διήμερο με βροχές- καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

του

Γιάννη Κλλιάνου

Τις επόμενες ημέρες ,έν βαρομετρικό χαμηλό, θα κινηθεί από την περιοχή της κεντρικής Ιταλίας, θα περάσει πάνω από την Αδριατική και θα κατευθυνθεί προς την περιοχή της ς. Κατά τη διάρκεια της κίνησης αυτού του χαμηλού, παρ'όλο που θα περάσει “ξυστά” από τη χώρα μας, θα εκδηλωθούν πολλές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ιδιαιτέρως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

«ΠΡΟΓΕΥΜΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Την Τρίτη, ο καιρός κατά περιόδους θα είναι πολύ άστατος στο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, με μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ της Τρίτης, τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν ανατολικότερα και να επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της δυτικής Ελλάδας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα. ( 1).

8 ΜΠΟΦΟΡ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Μετά το απόγευμα της Τρίτης, οι εντάσεις τον νοτιοανατολικών ανέμων στο θα δυναμώσουν και έτσι κατά περιόδους θα πνέουν με μέγιστες ριπές που θα αγγίζουν τα 8-9 μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν σε εσάς που έχετε προγραμματίσει δρομολόγια για το βράδυ της Τρίτης -από και προς τα Επτάνησα- διότι υπάρχει πιθανότητα απαγορευτικού.

«ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΝΟΥ» ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Την Τετάρτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν την τάση να απασχολήσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω της γέννησης και ενός άλλου βαρομετρικού χαμηλού στη ν περιοχή της Σαρδηνίας που θα έχει την τάση να μας πλησιάσει.

Υποψηφιότητα για πιο ισχυρά φαινόμενα δίνουν οι περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, αφού εκεί οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν κατά τόπους και κατά περιόδους ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Γενικά, την Τετάρτη, αναμένονται βροχές στο ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο ( 2)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Φαίνεται ότι -περίπου- το μεσημέρι της Τετάρτης θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Αττική γενικότερα και πιθανώς και τοπικές καταιγίδες. Θα είναι ένα σχετικά γρήγορο “πέρασμα” της κακοκαιρίας από την Αττική, ωστόσο θα καταφέρει να δώσει βροχές σε αρκετές περιοχές του νομού, από εξασθενημένες έως και πιο ισχυρές.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Την Τετάρτη αναμένονται πιο ισχυρά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη, μιας και όπως σας προανέφερα, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία θα έχει περισσότερη ένταση. Έτσι, από νωρίς το πρωί θα εκδηλώνονται βροχές και πιθανώς και τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Μέσα σε όλο αυτό το κοκτέιλ της κακοκαιρίας, που πιθανώς να συνοδεύεται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει και η σκόνη από την που λόγω των νοτιάδων θα επισκεφτεί και τη χώρα μας. Έτσι, αρκετές από τις βροχές του διημέρου της Τρίτης και της Τετάρτης θα είναι και λασποβροχές.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Οι νοτιάδες δεν θα αφήσουν τις να υποχωρήσουν με αποτέλεσμα παρ'όλο που θα είναι βροχερός ο καιρός, θα είναι γενικά μαλακός και έτσι οι όποιες θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση