Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διημερίδα από το Νοσοκομείο Βόλου για την αύξηση στη δωρεά οργάνων
Διημερίδα από το Νοσοκομείο Βόλου για την αύξηση στη δωρεά οργάνων

Διημερίδα από το Νοσοκομείο Βόλου για την αύξηση στη δωρεά οργάνων

Mε στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά οργάνων και τελικό σκοπό την αύξησή τους σε 14 ανά εκατομμύριο πληθυσμού από τις περίπου 4 που είναι σήμερα, διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 14 και 15 Μαρτίου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Μεταμοσχεύσεις – δωρεά οργάνων αλυσίδα ζωής».

Στην επιστημονική εκδήλωση που οργανώνουν η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης, θα συμμετάσχει εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεως, ενώ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα μιλήσει για ηθικά ζητήματα και τη θέση της Εκκλησίας για το θέμα της δωρεάς οργάνων.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός ανέφερε ότι για πρώτη φορά, διοργανώνεται μια τέτοια ημερίδα με εκδήλωση με δεδομένα επιστημονικά, ηθικής και νομικής φύσεως.

Όπως ανέφερε στην Ελλάδα γίνονται λίγες μεταμοσχεύσεις, παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο Βόλου του 2018 έγιναν δύο, ενώ ευχαρίστησε τη ΜΕΘ, που είναι η υπεύθυνη μονάδα για τις μεταμοσχεύσεις, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αντιγόνη Καραθάνου, ανέφερε ότι υπάρχει νέο νομοθετικό πλαίσιο από τον Οκτώβριο 2018, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση για καρδιακή, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια στο τελικό στάδιο, είναι η μεταμόσχευση.

Έκανε λόγο για το θαύμα της δωρεάς οργάνων και της ανιδιοτελούς ανθρώπινης προσφοράς. Αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προσφέρει αρτιότερη ελευθερίας στο να επιλέξει κάποιος αν θέλει να είναι δωρητής οργάνωσης είτε στον ΕΟΜ με υπεύθυνη δήλωση είτε στα ΚΕΠ και αντίστοιχα αν δε θέλει.

Η κ. Καραθάνου σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αντιστοιχία στη δωρεά οργάνων με κάτω από 4 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, τη στιγμή που σε Πορτογαλία και Κροατία ο αριθμός αυτός φτάνει τους 30 δότες ανά εκατομμύριο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση