Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διοίκηση ΔΕΥΑΜΒ κατά περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Διοίκηση ΔΕΥΑΜΒ κατά περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Διοίκηση ΔΕΥΑΜΒ κατά περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κτά του περιφερειάρχη Θεσσλίας Κ. Αγοραστού στρέφεται η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή τα όσα ανέφερε σε τοπικά , τονίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τον Αχ. Μπέο. Όλα αυτά με φόντο το έργο ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης που έχει ενταχθεί χωρίς τον ηλεκτρονικό έλεγχο διότι δεν προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η που έχει κάνει η ΔΕΥΑΜΒ εκτιμάται ότι θα απορριφθεί.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ στρέφεται κατά του κ. Αγοραστού τονίζοντας ότι κάνει δηλώσεις σε “ του Μέσα Ενημέρωσης, που φαίνεται πως του οφείλουν την επιβίωσή τους, ο λαλίστατος, αλλά κατά τα άλλα συμπαθής, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε προς όλους, και κυρίως, τον ίδιο, τα εξής:

• Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό και τη ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης και όχι την «οζονοποίηση».

• Η ΔΕΥΑΜΒ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την πλήρη και ολοκληρωμένη εκτέλεση του μεγάλου αυτού έργου και διεκδικεί, χωρίς καμία υποχώρηση, το σύστημα τηλεποπτείας – τηλεχειρισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του.

• Η ένστασή μας, για την αρχική απόρριψη της πρότασης, βασίζεται στα αντικειμενικά στοιχεία που προκύπτουν από την ίδια την , αλλά και από το γεγονός ότι αντίστοιχα συστήματα εγκρίνονται ως επιλέξιμες δαπάνες σε παρεμφερείς προσκλήσεις έργων επάρκειας και ποιότητας ύδατος άλλων υπηρεσιών Διαχείρισης του 2014 – 2020, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι πριμοδοτείται η καινοτομία, η ευρηματικότητα και η αποδοτικότητα του έργου.

• Στην περίπτωση που η μας απορριφθεί, θα υπάρξει προσφυγή με κάθε ένδικο μέσο, αφού δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης και εκτέλεσης ενός έργου αναποτελεσματικού, που δεν απαντά στις ουσιώδεις ανάγκες της πόλης.
Καλούμε, λοιπόν, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη να συνεργαστούν μαζί μας, προκειμένου να υπάρξει η σωστή αξιοποίηση των χρημάτων της Ε.Ε , επ' ωφελεία των πολιτών και της πόλης του . Οι πολιτικάντικες λογικές που επιχειρούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με άλλους Δήμους δεν μας αφορούν, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει στις προθέσεις μας μια τέτοια διάθεση.

Διεκδικούμε για την πόλη μας αυτά που της ανήκουν και φυσικά αναγνωρίζουμε σε κάθε Δήμο το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση να διεκδικεί κι εκείνος, αλλά όχι σε βάρος μας. Ο ίδιος ο , άλλωστε, ομολόγησε ότι «άνοιξε» και πάλι την πρόσκληση, μετά την ολοκλήρωση των προθεσμιών για να εντάξει και άλλες περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο μέχρι να δικαιωθεί το απολύτως δίκαιο και λογικό αίτημα, που διατυπώνουμε , για την εκτέλεση ενός έργου σύγχρονου, λειτουργικού, αποτελεσματικού και αποδοτικού. Και σε αυτό δεν χωρούν συμβιβασμοί και υποχωρήσεις, από την πλευρά μας, αφού χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της πόλης μας.”

"Αλιεύοντας" την είδηση