Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Διευρύνεται το χάσμα αγροτών και κυβέρνησης
Διευρύνεται το χάσμα αγροτών και κυβέρνησης

Διευρύνεται το χάσμα αγροτών και κυβέρνησης

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο ς κόσμος έπειτα από την άκαρπη -κατά κοινή ομολογία- συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Το γεγονός ότι κάποιοι «αποκλείστηκαν» από τη συνάντηση, οι οποίοι μάλιστα εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό μπλόκων, διεύρυνε το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών. Το μπλόκο της ίκαιας του Βαγγέλη Μπούτα έχει ζητήσει ξεχωριστή συνάντηση για σήμερα.

Ενώ οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, με άρση των πελατειακών στρεβλώσεων που χαρακτήρισαν τις προηγούμενες δεκαετίες και με μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού κλάδου». Χαρακτήρισε μάλιστα «αρκετά αδικαιολόγητη τη σκλήρυνση της στάσης των αγροτών», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες πιθανόν να υπάρχει αντιστροφή του τος στους αγρότες, «το οποίο δεν είναι το ίδιο σε όλα τα μέρη της Ελλάδας». Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων και Αλιέων συναντήθηκε με τον αρχηγό της έας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και της Δημοκρατικής Συάταξης, Φώφη Γεννηματά. Οι αγρότες, πάντως, κάθε άλλο παρά δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

Αμα τη επιστροφή των εκπροσώπων των αγροτών, στα κατά τόπους μπλόκα πραγματοποιούνται συσκέψεις για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Ως εκ τούτου, τα τρακτέρ παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις παρατεταγμένα στις εθνικές οδικές αρτηρίες, αλλά τηρούν στάση αναμονής. Ωστόσο, η τάση είναι να ενταθούν οι αποκλεισμοί, κάτι που μεταφράστηκε ήδη σε νέα μπλόκα, αποκλεισμοί ακόμα και πολλών παρακαμπτηρίων οδών, ενώ συζητείται και σιδηροδρομικών γραμμών. Σήμερα, Τετάρτη αντιπροσωπεία από τη Νίκαια, όπως και αγρότες και από άλλα μπλόκα μεταβαίνουν στον Προμαχώνα για να δείξουν «έμπρακτη συάσταση». Παρά την ολιγόωρη λειτουργία του εν λόγω τελωνείου, αποφασίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης εκ νέου αρχικά για φορτηγά και νταλίκες. Στην απόφαση αυτή απάντησαν με «αντιμπλόκο» οι αυτοκινητιστές. Στην ίδια λογική κινούνται και οι αγρότες που διαχειρίζονται το τελωνείο της Εξοχής, όπου χθες αργά το βράδυ θα υλοποιείτο συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Και στα τελωνεία Δοϊράνης, Ευζώνων, Κρυσταλλοπηγής και Νίκης συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί. Μόνον όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, οι υπεύθυνοι δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της έντασης.

Οι αγρότες από τα Τέμπη, που κατεξοχήν συμμετείχαν στον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, μετακινώντας 25 τρακτέρ προς τη γέφυρα του Στομίου έστησαν νέο μπλόκο στη γέφυρα του Πηνειού. Ετσι, υλοποίησαν την απόφαση που έλαβαν αργά το βράδυ της Δευτέρας και ακύρωσαν την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα, προξενώντας κυκλοφοριακό μπλακ άουτ. Σχεδιάζουν, επιπλέον, να κλείσουν όλους τους παραδρόμους, όπως και την Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος Αργυρουπόλι

24s5agrotes-thumb-large

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση