Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Διευκρινίσεις επί του ασφαλιστικού ζητούν οι θεσμοί
Διευκρινίσεις επί του ασφαλιστικού ζητούν οι θεσμοί

Διευκρινίσεις επί του ασφαλιστικού ζητούν οι θεσμοί

Επικοινωνία με στόχο την ανταλλαγή στοιχείων για το ασφαλιστικό, αλλά και για την προετοιμασία ολόκληρου του ελέγχου έχει ξεκινήσει μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί έχουν πλέον μεταφράσει το νομοσχέδιο που τους απέστειλε η για το , αλλά οι διατάξεις είναι τόσο πολλές που ζητούν συνεχώς διευκρινίσεις για σειρά ζητημάτων από την ελληνική πλευρά. Κάτι το οποίο, βέβαια, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο από την , η οποία με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να χαρτογραφήσει και τις προθέσεις των δανειστών γύρω από τις προτεινόμενες αλλαγές.

Ταυτόχρονα, όμως, οι δύο πλευρές προσπαθούν να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τον επερχόμενο έλεγχο. Οι συζητήσεις δεν θα περιοριστούν στο ασφαλιστικό, καθώς υπάρχουν συνολικά περίπου 200 δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι η λήψη νέων μέτρων για φέτος και για τη διετία 2017-2018, καθώς και η μεταρρύθμιση, η ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τα «κόκκινα» δάνεια και η σύσταση του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για καλύτερη οργάνωση των επερχόμενων συζητήσεων, ενώ και το εκτιμάται ότι θα δώσει μία κατεύθυνση για τις διαπραγματεύσεις. Εκεί θα φανούν και τα των επαφών του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτου, με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη αυτές τις ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου στο Βερολίνο για συζήτηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Β. Σόιμπλε.

Επόμενο βήμα είναι η έλευση των τεχνικών κλιμακίων (ενδεχομένως στις 18 Ιανουαρίου), ενώ ακόμα ανοικτό είναι αν την ίδια ημέρα θα έρθουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών. Είναι πολύ πιθανό, οι επικεφαλής να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα μεταξύ 20 και 25 Ιανουαρίου. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθούν οι εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις αυτής της εβδομάδας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση