Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Δίχως τέλος το σίριαλ του Brexit: «Όχι» της Βουλής σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου
Δίχως τέλος το σίριαλ του Brexit: «Όχι» της Βουλής σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Δίχως τέλος το σίριαλ του Brexit: «Όχι» της Βουλής σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Με νομοσχέδιο θα επανέλθει ο Τζόνσον

Οι Βρετανοί απέρριψαν το βράδυ της Δευτέρας το αίτημα του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τη 12η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 299 ψήφισαν υπέρ των πρόωρων εκλογών, με τον αριθμό αυτό να υπολείπεται σημαντικά των 434 θετικών ψήφων, που χρειαζόταν ο Βρετανός πρωθυπουργός (δηλαδή των δύο τρίτων των βουλευτών του κοινοβουλίου).

Νομοσχέδιο για πρόωρες

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η παράλυση. Σημείωσε ότι σκοπεύει να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, προκειμένου να καταφέρει να περάσει την πρόταση για πρόωρες στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς έτσι θα απαιτείται απλή πλειοψηφία στη Βουλή και όχι τα δύο τρίτα του Σώματος

Υπερ ενός τέτοιου νομοσχεδίου αναμένεται να ψηφίσουν το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το Εθνικό κόμμα Σκωτίας, αν και προτείνουν ως καταλληλότερη ημερομηνία την 9η Δεκεμβρίου. Ο Τζέρεμι δήλωσε ότι το κόμμα των Εργατικών σκοπεύει να εξετάσει το νομοσχέδιο, όταν κατατεθεί και ότι προσβλέπει σε μία ξεκάθαρη θέση που να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Αποδοχή της παράτασης

Νωρίτερα, ο Τζόνσον είχε διαμηνύσει προς τις Βρυξέλλες ότι αποδέχεται τη νέα παράταση του Brexit έως την 31η Ιανουαρίου. ωστόσο, προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποκλείσουν οποιαδήποτε άλλη αναβολή, μετά από αυτή την ημερομηνία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε του ότι αναγκάστηκε να ζητήσει την παράταση, καθώς δεν είχε άλλη επιλογή και ότι θα προτιμούσε το κοινοβούλιο να εγκρίνει άμεσα την συμφωνία για την αποχώρηση, αλλά φαίνεται πως δεν θα κάνει κάτι τέτοιο όσο θα έχει την επιλογή μίας επιπλέον καθυστέρησης.

«Για αυτό ζητώ τη διεξαγωγή εκλογών το Δεκέμβριο, ώστε να διασφαλιστεί η εκλογή νέου κοινοβουλίου, ικανού να επιλύσει το θέμα, σύμφωνα με τους συνταγματικούς μας . Αλλά σε περίπτωση που το κοινοβούλιο αρνηθεί και αυτό, προτρέπω τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταστήσουν σαφές ότι μία επιπλέον παράταση μετά τις 31 Ιανουαρίου, δεν είναι δυνατή. Αυτός είναι αρκετός για να επικυρώσουμε τη συμφωνία μας» είχε τονίσει σε του προς την Ε.Ε..

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση