Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διάβημα Άγκυρας σε Ολλανδία
Διάβημα Άγκυρας σε Ολλανδία

Διάβημα Άγκυρας σε Ολλανδία

Για παραση της Σύμβασης της Βιέννης κάνει λόγο η Τουρκία

έα τροπή παίρνει η ααράθεση Ολλανδίας-Τουρκίας, με τη γείτονα χώρα να καταθέτει επίσημη , μιλώντας για παραση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Τουρκία κάλεσε τον Ολλανδό επιτετραμμένο στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην , απαιτώντας εξηγήσεις για την αντιμετώπιση της υπουργού Οικογενείακών Υποθέσεων αλλά και των Τούρκων διαδηλωτών στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία κατέθεσε διάβημα διαμαρτυρίας, αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της Τουρκάλας υπουργού, κατηγορώντας την Ολλανδία για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Παράλληλα, η Τουρκία κατηγόρησε την Ολλανδία και για την αντιμετώπιση των Τούρκων διαδηλωτών στη χώρα, λέγοντας πως η παρέμβαση της ς ενάντια στις «ειρηνικές διαμαρτυρίες» ήταν δυσανάλογη.

Η Τουρκία ζήτησε την παροχή πληροφοριών από την Ολλανδία σχετικά με τους τραυματισμένους ς πολίτες, ενώ ζήτησε να ασκηθούν διώξεις κατά των αστυνομικών για καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως η ολλανδική αστυνομία έκανε χρήση αστυνομικών σκύλων και αντλιών νερού για να διαλύσει εκατοντάδες που είχαν συγκενθρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ, ενώ αρκετοί έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση