Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί
Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί

Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί

Ευθύνες στην κυβέρνηση γι την πραπομπή της χς στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα της ς στο τσίπουρο και στην καταλογίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

«Ο κλάδος εδώ και πολλά έτη επισημαίνει την ανάγκη εξορθολογισμού του καθεστώτος των διήμερων αποσταγματοποιών και της διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων τους. Δυστυχώς, οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις και της πολιτείας δεν άγγιξαν το πρόβλημα, αντίθετα το άφησαν να γιγαντωθεί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε την παραπομπή της χς μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Ο ΣΕΑΟΠ τάσσεται υπέρ της διατήρησης στο τσίπουρο και στην του μειωμένου κατά 50% Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με το επιχείρημα ότι τα δύο αυτά ποτά, όπως και το ούζο είναι παραδοσιακά αποστάγματα και αποτελούν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΕ). Υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση των μικρών αποσταγματοποιών (οι λεγόμενοι διήμεροι που πληρώνουν μόλις το 6% του φόρου), αλλά όλοι να παράγουν, να διακινούν και να εμπορεύονται τα αποστάγματα με τους ίδιους όρους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση