Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί
Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί

Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί

Ευθύνες στην για την παραπομπή της χώρας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα της φορολογίας στο και στην τσικουδιά καταλογίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

«Ο κλάδος εδώ και πολλά έτη επισημαίνει την ανάγκη εξορθολογισμού του καθεστώτος των διήμερων αποσταγματοποιών και της διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων τους. Δυστυχώς, οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις της πολιτείας δεν άγγιξαν το πρόβλημα, αντίθετα το άφησαν να γιγαντωθεί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Ο ΣΕΑΟΠ τάσσεται υπέρ της διατήρησης στο και στην τσικουδιά του μειωμένου κατά 50% Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με το επιχείρημα ότι τα δύο αυτά ποτά, όπως και το ούζο είναι παραδοσιακά αποστάγματα και αποτελούν προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ). Υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση των μικρών αποσταγματοποιών (οι λεγόμενοι διήμεροι που πληρώνουν μόλις το 6% του φόρου), αλλά όλοι να παράγουν, να διακινούν και να εμπορεύονται τα αποστάγματα με τους ίδιους όρους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση