Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Διάσκεψη Βερολίνου: Κατάπαυση του πυρός και τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
Διάσκεψη Βερολίνου: Κατάπαυση του πυρός και τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Διάσκεψη Βερολίνου: Κατάπαυση του πυρός και τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που άρχισε λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Η ερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως οικοδεσπότες της διάσκεψης, αγωνίστηκαν να επαναφέρουν τον στρατιωτικό διοικητή Χαλίφα Χάφταρ στη διπλωματία αφότου ο στρατάρχης εγκατέλειψε τις συνομιλίες και περισσότερο από το ήμισυ της παρς πετρελαίου έχει σταματήσει στις περιοχές που ελέγχει.

Ακολούθησε κοινή Τύπου στην οποία συμμετείχαν η Άγγελα Μέρκελ, ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο κουτέρες, ο ειδικός  απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ και ο Γερμανός  υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου και στην αυστηρότερη εφαρμογή του εμπάργκο όπλων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση της ς. «Αποφασίστηκε εκεχειρία, ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο .

«Θα οργανώσουμε στη μια συνάντηση της στρατιωτικής ς [της Λιβύης] τις επόμενες μέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών  για λύση στο θέμα της Λιβύης, στον οποίο, όπως τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Μάας, «Θα κληθούν να συμμετάσχουν και που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα».

Η Μέρκελ δήλωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αυστηρότερη εφαρμογή του εμπάργκο όπλων και συνέβαλλαν σημαντικά προς την πλευρά της επίλυσης της ς.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση