Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Διάψευση της Ιεράς Μητροπόλεως στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ
Διάψευση της Ιεράς Μητροπόλεως στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ

Διάψευση της Ιεράς Μητροπόλεως στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ

Διψεύδει κι ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αγ. Λαυρεντίου

Τον αντιπρόεδρο της διαψεύδει η για τα περί της δήθεν καταγραφής 10 κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε παιδιά που φιλοξενήθηκαν εφέτος στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Λαυρέντιο.

Χαρακτηριστικά στην απάντηση - της Μητρόπολης αναφέρεται: “Εξ αφορμής της ακατανόητης αναφοράς του αντιπροέδρου της Στεργίου Παπαευσταθίου, κατά την χθεσινή (4/8) συνεδρίαση του Δ/Σ της Επιχείρησης, περί της δήθεν καταγραφής δέκα (10) κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε παιδιά που φιλοξενήθηκαν εφέτος στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς , στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, εκ του Γραφείου Τύπου ανακοινώνονται τα εξής:

Α. Η εν λόγω αναφορά είναι απολύτως ανακριβής και διαψεύδεται κατηγορηματικώς.

Β. Η Ιερά Μητρόπολις, ως όφειλε, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα (προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων εμφιαλωμένου νερού, φίλτρων κ.λπ.), ευθύς ως ανακοινώθηκε η επιβάρυνση των πηγών της περιοχής, με ουδέν σχετικό κρούσμα να παρατηρηθεί.

Γ. Είναι απαραίτητο να επιδεικνύονται απ' όλους, κυρίως από εκεί που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις στον κοινωνικό ιστό, σεβασμός και προσοχή, όταν αναφέρονται σε δράσεις και πρωτοβουλίες της Εκκλησίας μας, όπως οι κατασκηνώσεις του Αγίου Λαυρεντίου, που προσφέρουν έργο ανεκτίμητης αξίας και σημασίας στα παιδιά της επαρχίας μας δεκαετίες τώρα.”

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αγ. Λαυρεντίου

Εν τω μεταξύ και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Ιωάννης Αγαπητός, με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα περί κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην κατασκήνωση της Μητρόπολης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αγαπητός αναφέρει: «Mε έκπληξη, αλλά και περίσσια αγανάκτηση διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο περί δήθεν 10 κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην παιδική κατασκήνωση της Μητρόπολης στον Άγιο Λαυρέντιο , εξαιτίας τάχα μολυσμένου νερού της περιοχής μας.

Πέραν του ότι πρόκειται για μια φανταστική υπόθεση, η οποία απορούμε πώς και γιατί κατασκευάστηκε , θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι έχουν γίνει τουλάχιστον τρείς στα νερά μας, βάσει των οποίων βρέθηκαν μηδενικά φορτία.

Εάν η παραπληροφόρηση αυτή οφείλεται σε δηλώσεις του αντιπροέδρου ή του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, είναι απλά λυπηρό να έχει η Υπηρεσία τέτοια στελέχη.

Είναι όμως εξίσου λυπηρό, δημοσιογράφοι και έντυπα να δυσφημούν την περιοχή όπου ζουν χωρίς στοιχεία και αποδείξεις.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση